Свет

Меркелова пресекла: ЕВРОПА ЋЕ БИТИ ИСТИНСКИ УЈЕДИЊЕНА ТЕК СА ДРЖАВАМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА!

Европа ће бити истински уједињена само када све земље на западном Балкану постану чланице Европске уније, поручила је данас немачка канцеларка Ангела Меркел.

Изјава немачке канцеларке, како преноси европско издање портала Политико, представља још једну потврду посвећености Берлина проширењу Европске уније, што је непопуларна идеја међу неким чланицама ЕУ и многим бирачима у западној Европи.

Меркел је говорила у Мађарској, на обележавању 30. годишњице такозваног „Паневропског пикника“ – симболичног догађаја који је довео до масовног егзодуса становника Источне Немачке на Запад, коначног пада Гвоздене завесе и приближавања западне и источне Европе.

Међутим, канцеларка је нагласила да европско јединство неће бити заокружено док се цели западни Балкан не придружи Европској унији.

– Ако посматрате ствари геостратешки и такође погледате мапу, видећете да ће Европа бити истински уједињена само са државама западног Балкана – рекла је Меркел новинарима у мађарском граду Шопрону, преноси Глас Америке.

Извор: Информер.рс