Србија

МИЛО ЧЕРЕЧИ ВЛАДУ ГЕОРГИЕВА! Кривична пријава због песме ТАМО ДАЛЕКО, а певао је цели Херцег Нови! ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ЈОШ ЈЕДНОМ!

ПОДГОРИЦА – Хуманитарни концерт „За наше Косово и Метохију“ у Херцег Новом изазвао је оштру полемику владајуће ДПС и опозиционих Праве Црне Горе и Демократског фронта, док је Министарство културе најавило пријаву против организатора због, како су навели, истицања симбола других држава, скрнављења званичне химне и политичких и националистичких порука.

И док из општинског одбора ДПС-а у Херцег Новом наводе да је реч о политичком скупу после којег је Србија „све даље и даље“, из Праве Црне Горе их питају коме је намењена та порука и са ким се обрачунава „локална квазиелита владајуће странке“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ДПС је јуче саопштио да је Црна Гора организаторима концерта добра само кад се из ње скупљају прилози и шаљу ван земље, када се не плаћа порез на „такозване хуманитарне концерте“ и када такви концерти служе као параван за политичке сврхе. Навели су и да „такозвани хуманисти“ мисле и да Црна Гора ни данас није своја и независна, док су за певача Владу Георгијева, који је наступао на концерту и између осталог певао и „Тамо далеко“, рекли да је „дежурни мрзитељ Црне Горе“.

„Логично би било да се саопштењем огласио било ко из Србије, макар и Бећковић Матија, да витешки одбрани земљу из које потиче. Зато у одсуству истог, да се не би ћерали, а ћерат ћемо се ако буде требало, тзв. хуманитарним концертом у Новом, Србија више није ‘тамо далеко’, него све даље и даље“, наведено је у саопштењу.

На то је реаговао председник Праве Црне Горе Марко Милачић, који је упитао са ким се обрачунава „псеудо-грађанска локална квази-елита“ из ДПС и од кога бране Црну Гору. Он је рекао и да је сутрашњи велики Сабор у Херцег Новом прилика да Срби из Црне Горе покажу како се воле и и како се чува и брани хуманост и људско достојанство.

Из Демократског фронта поручују да је реакција ДПС израз беса и немоћи јер нису успели да „сломе традиционалну Црну Гору“, као и да им посебно смета помињање српског народа на КиМ јер је, како наводе, ДПС једна од послуга великоалбанске политике.

Барба свира увод у „Тамо далеко“

Наводе да су концерти попут тог у Херцег Новом изнад политике и странака и да показују јединство и хуманост, а да ДПС више никоме не може да продаје причу о угрожености Црне Горе и да себе представља као заштитника државе.

 

Извор: Курир/Тањуг