Србија

МИНИСТАР ИЗАШАО У ЈАВНОСТ: Објавио ДЕТАЉЕ НАОРУЖАВАЊА Србије! Грађани морају бити СПРЕМНИ!

Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да проблем због чињенице да се Србија наоружава може да има само неко ко не мисли добро Србији, јер оружје никада неће бити злоупотребљено.

„Ми се боримо за мир, живимо за мир, да ли ће Србија да нападне Хрватску неће. Слободно, што се мене тиче, боље да дају за социјална давања, за болнице, путеве … немају потребу да купују оружје. Немају против кога да га употребе. Србија није та, а међусобом претпостављам неће ратовати“, рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да би Србија могла да се пита зашто се наоружавају земље које су чланице највећег војног савеза.

Вулин је подсетио да је Србија војно неутрална и да мора бити спремна да брани свој народ и суверенитет.

Вулин је коментаришући, како каже, нападе на Русију, па и на Руски хуманитарни центар у Нишу, подсетио да Србија није хтела да буде део хистерије око увођења санкција Москви и да многима смета храброст председника Србије Александра Вучића.

„Смета када имате лидера мале земље да каже тако велику ствар коју мисли већина Европе али не може да каже, зато је потребно све то рушити изнутра. Потребно је да нађете некога ко ће да каже нешто што не би рекао ни Шиптар у Приштини“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, било је потребно наћи некога да оптужи Русе за то што у Приштини нема Срба, да каже није крив ни Тачи ни Весељи.

„То можете да кажете само ако имате лошу намеру према Србији и дате оправдање онима који су Србе протерали и убијали. Увек је потребно оправдање које долази из народа жртве“, рекао је Вулин.

„Тако нађете Србина попут Раде Трајковић која каже нисте криви ви сто сте нас убијали већ Руси“, казао је Вулин.

Министар је подсетио на значај подршке коју Србија на свим пољима добија од Русије и додао да је формирање војске Косова – те паравојне формације, највећа безбедносна претња јер наоружавате ратне злочинце.

Вулин је рекао да за злочине над Србима нико није одговарао, да многи међународни чиниоци који су били на Косову, тек кад им истекне мандат и оду кући почињу да говоре истину.

Тако је накнадну памет показала и Карла Дел Понте, која је писала о злочинима и жутој кући, рекао је Вулин и подсетио како је било када је Рамуш Харадинај отишао у Хаг, да су сви сведоци побијени, да су нестали докази, да је и у Хагу уништавана документација о жутој кући.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг