loading...
Србија

МОЛИМ СВЕ ЉУДЕ У СРБИЈИ КОЈИ ОВО ПРЕНОСЕ ДА МЕ САСЛУШАЈУ! Вучић саопштио: Наша земља усваја РУСКИ МОДЕЛ!

Фото: Јутјуб

Председник Александар Вучић представио је данас структуру инвестиционог плана за наредни период, за који ће, каже, бити издвојено 10, а можда чак и 12 милијарди евра, које ће бити уложене у комуналну, саобраћајну, енергетску, дигиталну инфраструктуру, као и за подстицање наталитета, изградњу станова за младе, али и туризам.

“Решили смо да потпуно променимо лице Србије, захваљујући реформи јавних финансија и свим мерама од 2014. године”, рекао је Вучић на прес конференцији.

Истакао је да је од кључног значаја изградња канализационе мреже са пречистачима отпадних вода у целој Србији.

“За комплетну канализациону мрежу и водовод, без Београда, издвојићемо 3 милијарде евра, а то значи да свако село, град у Србији за цетири или пет година имају канализацију и чисту пијаћу воду”, рекао је Вучић.

“То је потпуно ново лице Србије, нова Србија”, рекао је председник.

Од тога ће највише бити издвојено за Нови Сад – 127 милиона, затим за Крагјевац, Ниш…

“Мораће и Панчево, Суботица, Ваљево, Смедерево, Чачак, Врање, Пожаревац… сви ће имати комплетну канализациону и водоводну мрежу”, рекао је Вучић.

Данас се, каже, види да су и Београд, Нови Сад, Ниш велика градилишта, али је поручио да то мора да буде случај и са свим градовима и насељима у Србији.

“Градимо путеве и пруге више него икада у Титово време. Имамо новац, раст је све виши и биће виши и сматрамо да са лакоћом можемо да обезбедимо 10, а можда будемо у стању да обезбедимо и 12 милијарди евра”, рекао је Вучић.

Подвукао је да у тај план не спада Моравски коридор, као и пут Рума – Шабац, нити друге ствари, за које је већ обезбеђено финансирање.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

loading...