Издвајамо Свет

Мрачно предвиђање! Први је најавио долазак Трампа на власт, а сада тврди да је ово судбина САД следеће године! (ВИДЕО)

Многи се већ питају да ли ће Трамп освојити и други председнички мандат на изборима који се одржавају следеће године.

Познати економиста Марк Блајт међу реткима је који су тврдили да ће Доналд Трамп победити Хилари Клинтон на изборима за председника САД.

Његова предвиђања су се показала као тачним, а сада тврди да ће Трамп узети и други мандат, за шта износи и низ аргумената.

– Ево изнећу вам на примеру Гари Индијане, некада веома успешном и развијеном граду у САД налик Детроиту. Замислите да у том граду живи човек по имену Гари. И Гари је некада радио у великој корпорацији коју је покривао синдикат. Година је 1991. и ради за 30 долара на сат, што је и била реалност. Међутим, онда су је затворили, и корпорацију преместили изван САД. Мало у Мексико, мало негде другде. И морао је да поново прође обуку, овог пута као софтвер инжињер. Међутим, није имао пара за ново образовање, јер су паре отишле на порезе, што сви политичари воле да раде. Зато се онда запослио у кол центру. Било је у реду, прилагодио се, сада је радио за 15 долара на сат. Пет година касније кол центар се преселио из Индијане у Индију. Сада ради за највећег послодавца у САД, „Волмарту“, и добија 11 долара на сат. И сваког дана чита у новинама како ће бити замењен роботима. Волстрит је пресрећан, они су се извукли, али он живи у канализацији. И бесан је. То је гласач Доналда Трампа. То је веома моћан наратив. Сад ми реците који је наратив Клинтонове? Нема га – објашњава.

Марк Блајт је прослављени политички економиста пореклом из Шкотске, који већ 20 година живи и ради у САД.

Велики је критичар Доналда Трампа, али и економског система који неправедно расподељује капитал.

 

Извор: Д.К./Ало