Русија

НАПАДНУТА РУСКА ВОЈНА БАЗА! Има рањених, пројектили пали где нико није очекивао да ће пасти! Путин шаље ОСВЕТНИКЕ

Терористи су испалили три гранате у правцу руске ваздухопловне базе Хмејмим у Сирији, база није оштећена и нема повређених, саопштило је Министарство одбране Русије.

– Петог августа око 13 сати и 30 минута по средњоевропском времену контрола ваздушног простора руске ваздухопловне базе Хмејмим из правца северно од аеродрома забележила је лансирање три гранате у смеру ка руској бази. Нема никакве материјалне штете, нити жртава у руској ваздухопловној бази – наводи се у саопштењу Министарства.

Такође се наглашава да база Хмејмим ради нормално. У саопштењу је наведено да су гранате које су испалили милитанти у правцу руске авио-базе Хмејмим пале на село Руајсед Афиф.

– Рањена су четири цивила – додало је Министарство одбране.

Крајем јула начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал-пуковник Сергеј Рудској изјавио је да терористи настављају са покушајима организовања напада на Хмејмим.

Према његовим речима, терористи су покушали да гранатирају руске објекте са територије зоне деескалације Идлиб 17. и 21. јула. Средства за противваздушну одбрану руске авио-базе одбиле су те нападе.

 

Извор: Ало.рс/ rs.sputniknews.com