Србија

НАШЛИ ГА У КАНУ! Ухапшен најтраженији Србин!

За њим је била расписана црвена Интерполова потерница по налогу Србије.

Марко Ђорђевић (32), близак криминалном „Клану Америка“ и осумњичени за убиство Луке Радуловића, ухапшен је у петак у Кану на Француској ривијери, захваљујући сарадњи тима ЕНФАСТ (Европска мрежа одбеглих активних тимова за претрагу), сачињеног од агената из Италије, Србије, Словеније и Француске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђорђевић се доводи у везу са убиством дилера дроге Луке Радуловића које се догодило прошле године у једном од кафића недалеко од Бранковог моста у Београду. Ухапшен је у луксузној вили Мужин на канској обали у којој се одмарао са породицом.

За Ђорђевићем је била расписана црвена Интерполова потерница по налогу Србије, а у нашој земљи прети му казна до 40 година затвора.

Операција је започела када је српски ЕНФАСТ тим активирао италијанске колеге, састављене од полицајаца, карабињера и финансијера Службе за међународну полицијску сарадњу Централне управе криминалистичке полиције, тако што су пратили сигнале кретања рођака бегунаца (мајка, сестра и његова супруга са два мала близанаца) који су требало да се врате Србију летом из Милана 23. августа.

Истражни тим одмах је реконструисао кретање породице, успевши да идентификују средства од 16. августа по доласку у Италију, на истом аеродрому у Милану.

Пошто је то био комби са словеначким регистарским таблицама, словеначки тим ЕНФАСТ био је одмах активиран и одмах је утврдио да је реч о изнајмљеном комбију. Словеначка полиција реконструисала је руту комбија до његовог крајњег одредишта у Француској, у познатом и туристичком граду Кану. Тако је започео француски тим ЕНФАСТ који је идентификовао вилу у којој је бегунац са породицом био током летњег одмора, ухапсивши га убрзо након тога, пишу италијански и француски онлајн медији.

Полиција наводи да је операција била изузетно тешка због присуства чланова породице, али да је све протекло у најбољем реду.

Ђорђевић је предат јавном тужилаштву у Провансу, које је задужено за поступак изручења Београду.

За Марком Ђорђевићем расписана је потерница због сумње да је убио Луку Радуловића у априлу у београдском клубу.

Према ранијем извештавању, Радуловић и Ђорђевић су се сукобили неколико месеци пре кобне вечери и убиства које се догодило испод Бранковог моста. Радуловић је изашао као победник у тој тучи, што Ђорђевић наводно није могао да му опрости.

Лука Радуловић био је полицији познат као дилер кокаина, али пажњу јавности на себе је највише скренуо у септембру 2017. када је пресекао колону председника Александра Вучића на Топчидерској звезди. Радуловић је у Вучићеву колону улетео „бентлијем“ Ивице Драгутиновића, познатог фудбалера и бившег репрезентативца Србије, који је претходно био гост у једној дискотеци на Сењаку. Радуловић је радио као један од припадника обезбеђења те дискотеке.

Претходно, такође током 2017. године, Радуловић је хапшен и експресно осуђен за трговину наркотицима, након што је признао дело и склопио споразум са Тужилаштвом за организовани криминал. Робију, међутим, није дочекао јер је убијен 18. априла.

Према изјавама очевидаца и незваничним сазнањима из полиције, убиство у клубу десило се наочиглед бројних сведока.

 

Извор:Ало.рс/ Телеграф