Издвајамо Спорт

НЕБО СЕ ОТВОРИЛО, ЗВЕЗДА ЈЕ ПОНОВО У ЛИГИ ШАМПИОНА: „Млади момци“ недорасли Маракани (ВИДЕО)

Звезда је дочекала Јанг Бојс, а Швајцарци нису прекинули серију непобедивости Црвене звезде у европским мечевима на стадиону ‘Рајко Митић’.

Почетак је донео тврду и несадржајну утакмицу. У уводу се играло на средини терена превасходно, док је други део утакмице донео доста узбуђења. У другом полувремену се видело да играчи Звезде више желе победу. Нападали су и Треба истаћи нешто лошију партију Бена који је успео да након уласка у игру затресе мрежу, али своју. На крају уз резултат 1:1, црвено-бели су се голом у гостима (2:2 у Берну) пласирали у групну фазу Лиге шампиона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Почели су црвено-бели грешком Дегенека у одбрани, на тренутак се унела нервоза у дефанзивну линију, одлично је ускочио у помоћ Алекса Вукановић и отклонио опасност по гол Звезде. Уводну иницијативу имали су гости, али је у 15. минуту Марин умало натерао Цесигера да након центаршута пошаље лопту у своју мрежу. Тврда борба на средини терена се води за сваки педаљ травнате подлоге.

Одлично су комбиновали Гарсија и Гобељић, лопта је ишла на Боаћи,а одбитак је покушао да ухвати Родић, али ниеј добро ухватио волеј. Пао је ритам у наставку меча, играло се већином на средини терена. Алекса Вукановић био је одличан у дефанзиви у неколико наврата. Незадовољни су били навијачи када је Марко Гобељић у 21. минуту фаулирао Нгамелуа.

Тејлор му је показао жути картон, трећа јавна опомена задњој линији Звезде. Абишер је прекидом искоса покушао директно да угрози гол Борјана, али је чувар мреже Звезде одлично реаговао и ‘скинуо’ је ударац који је ишао под пречку. Јованчић је успео да дода Марину, ипак, прекинуо је игру судија да би доделио жути картон Цесигеру, опробао је из даљине Марин ударац након прекида, није био прецизан.

Уследио је нешто већи притисак гостију на почетку другог полувремена. Брзо су црвено-бели успоставили контролу и дошли до прилике да угрозе гол Швајцараца. Покушао је Кањас, а потом и Гарсија, успели су да реагују дефанзивци Јанг Бојса. Ипак у 59. минуту нису имали прилику да се одбране. Марин и Родић су лепо комбиновали са леве стране, са друге стране центаршута нашао се Алекса Вукановић који је првим голом у Европи успео да донесе предност Црвеној звезди.

Шест минута касније покушао је Фаснахт да одговори, али лопта је отишла крај гола. Све карте у напад ставили су гости, улазе Оро и Сулејмани на терен, а Милојевић је узвратио и уместо Матее Гарсије ушао је Бен. Нису много помогли офанзивни играчи гостима, који су се повукли на своју половину.

Неопрезно су у 82. минуту реаговали дефанзивци Црвене звезде. Након прекида лопта је дошла до Јанка, Бен је скренуо путању лопте у своју мрежу. Три минута касније, одлично је Марин проиграо Бена који је изашао сам испред голмана гостију, а Фон Балмос је изашао као победник. Звезда је у завршници чекала контру и концентрисала се на одбрану свог гола. Бен је на терену деловао као играч мање, а то је додатно отежало црвено-белима. Опробао је у 93. минуту Нсаме ударац, одлично је реаговао Милан Борјан који је сачувао гол црвене Звезде. Истекао је и пети минут надокнаде, Јованчић је добио жути картон због приговора, а Јанг Бојс слободан ударац, чак је и голман Фон Балмос кренуо напред. Одбранила се Црвена звезда и другу годину у низу Црвена звезда ремијем 1:1 пласирала се у групну фазу Лиге шампиона.

Стадион: “Рајко Митић”.

Судија: Ентони Тејлор.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић – Јованчић, Кањас – Гарсија, Марин, Вукановић – Боаћи (од 65. Томане).

ЈАНГ БОЈС: Фон Балмос – Лустенбергер, Цесигер (од 51. Фаснахт), Серенсен – Лотомба, Сијеро (од 65. Сулејмани), Ејбишер, Јанко – Нгаламеу, Асале (од 65. Оро) и Нсаме.

Извор: hotsport.rs