Регион

НЕВРЕМЕ СТИЖЕ БРЖЕ НЕГО ШТО МИСЛИМО И ГОРЕ! Град потукао Бањалуку, киша наставила! Летови из БиХ померени, гром направио тотални хаос

Бањалуку је синоћ погодило невреме праћено јаким пљусковима и грмљавином, а киша је прешла у интензиван град који је захватио поједине делове града.

Након што је престао град, наставила је да пада киша праћена грмљавином, пренеле су Независне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Невреме је у послеподневним часовима захватило и Сарајевско-романијску регију.

На Сокоцу је гром ударио у чвориште између далековода Соколовићи и УНИС, који струјом напаја 30 трафостаница, што је изазвало прекид у електроснабдевању, преноси РТРС.

У Републици Српској и данас се очекује облачно време са кишом и пљусковима и највишом температуром од 17 до 24 степена Целзијусова.

Јако невреме у Сарајеву и смањена видљивост узроковали су у касним послеподневним сатима проблеме и у одвијању авионског саобраћаја.

Два авиона нису успела да слете и преусмерена су на аеродроме у Београду и Загребу, преноси Клиx.ба.

Авион компаније „Флајдубаи“ који је летео из Дубаија ка Сарајеву требало је да слети на сарајевски аеродром у 17.55. Кружио је пола сата али није успео да слети те је одлетео у Београд. Његов долазак у Сарајево је померен за 20 сати.

Авион „Јуровингса“ из Штутгарта, који је требало да стигне у 17.10 сати, након 10-минутног кружења преусмерен је у Загреб.

Каснио је и други авион ове компаније из Келна који је у северном делу БиХ кружио 45 минута, али је успешно слетео у 17.28 сати.

 

Извор: Новости.рс/ Ало.рс