Спорт

НОВАК НАМ ПРЕТИ ЗБОГ ПАРА! Директор Роџерс купа срамно оптужио Ђоковића!

Новак Ђоковић није ове године играо на Роџерс купу у Монтреалу, који је освојио Рафаел Надал. Међутим, српски тенисер се нашао на удару директора турнира Ежене Лапјера који је изнео озбиљне оптужбе на његов рачун.

Директор Мастерса који се игра у Канади (једне године Монтреал, друге Торонто) оптужио је најбољег играча света, који је уједно и председник Савета играча, да жели да Мастерсе пресели на Блиски исток и у Азију, јер жели да добија што већи новац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ко може да издржи повећања сваке године? Новак Ђоковић је већ рекао да, ако нисмо у могућности да повећавамо наградни фонд, он зна места где би то било могуће. Он пре свега мисли на Азију и Блиски исток јер је познато да у тим деловима света имућни људи не жале новац како би привукли највеће спортске звезде – поручио је Лапјер.

Он се није ту зауставио, па је поручио да тенисери на челу са Србином уопште не размишљају о трошковима турнира, већ да константно траже повећање зарада за учеснике.

– Сагласан сам да би требало да представимо нашу зараду, па ако има раста, да онда повећавамо и наградни фонд. Међутим, играче занима само приход, а трошкове не гледају – додаје Лапјер.

Истина је да се Ђоковић залаже за повећање зарада на турнирима, то је и сам признао, али не због себе, већ због слабије рангираних играча, који једва успевају да покрију личне трошкове када учествују на неком турниру.

Није истина да тражим више новца за себе и остале тенисере из врха. Оно на шта смо у Савету играча фокусирани је једнака расподела новца. Желимо да извесне суме добијају и тенисери који турнире завршавају раније. Уверење је да само првих сто играча може да живи од онога што ради. То је нешто што покушавамо да променимо – рекао је једном приликом Новак.

Да је заиста тако како прича српски тенисер, говори и изјава Васека Поспишила, канадског тенисера.

– На срећу, нисам сам једини крсташ, ту је и Новак Ђоковић. Чак иако он има много обавеза – први је тенисер света, жели да обори рекорде, да осваја Грен слемове. Ипак, стално је на састанцима, који трају и по седам сати. Изузетно га поштујем. Мало је оних на врху који би били спремни на тако нешто.

Новак је недавно добио и појачање у Савету играча у виду Роџера Федерера и Рафаела Надала, тако да ће се сви они сада заједно борити за уједначавање зарада и повећање зарада играчима који нису у самом врху тениса.

 

Извор: Еспресо.рс