Свет Србија

НОВИ РУСКИ АМБАСАДОР ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ СКОТУ: Србија центар расправе две највеће светске силе!

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко реаговао је данас на поруку америчког колеге Кајла Скота поводом 80. годишњице потписивања Рибентроп-Молотов пакта, рекавши да је трагедија могла бити избегнута да су западне земље прихватиле предлог Москве о успостављању колективне безбедности.

– Уместо што су инсистирале на циничној политици ”повлађивања” како би преусмериле Хитлерову агресију на исток – написао је руски амбасадор на енглеском језику у одговору Скоту, који је такође на Твитеру написао да је пре тачно 80 година на данашњи дан потписан “злогласни Рибентроп-Молотов пакт на основу којег су два диктатора тајно поделила Источну Европу на нацистичку и совјетску сферу утицаја”.

​Мање од месец дана касније, додао је Скот, немачке и руске трупе славиле су освајање Пољске у Бресту.

Међутим, Боцан-Харченко каже да покушаји да се Совјетски Савез представи као изазивач Другог светског рата бацају сенку на сећања на милионе Совјета који су дали свој живот како би сломили нацизам и ослободили себе и европске нације.

– Молим вас да консултујете пресуде из Нирнберга, које су и данас интегрални део међународног права – додао је Боцан-Харченко.

Фотографије на којима се виде премијери западних земаља како се рукују са нацистичким лидерима, лако се могу пронаћи, додао је руски амбасадор.

– Проверити “Чемберлен и Хитлер у Годесбергу, септембар 1938” или “Минхенски споразум, септембар 1938” – навео је Боцан-Харченко на Твитеру.

Извор: srbijadanas.com

loading...
Loading...