Издвајамо Србија

НОВИ ТРАГ У ИСТРАЗИ?! Овај потез убица открива ко је заправо ПРАВА МЕТА ЗЛОЧИНА у Јабуковцу! Испливао још један ШОК ДЕТАЉ

Документа Драгане Јозељић, једне од четири жртве масакра у Јабуковцу, нису нађена у кући њеног ујака Раје Казимировића, који је такође убијен, па полиција истражује да ли је убица, или више њих, однео њен пасош и друга документа.

Драгана Јозељић (53) најмлађа је од четири жртве масакра у Јабуковцу прошле недеље, када су убијени и њена мајка Љубинка Оприкић (76), ујак Раја Казимировић (72) и баба Драгица Казимировић (93).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Где су њена документа, није познато јер у кући нису нађена. Без пасоша не би могла да се врати у Немачку, где је живела. Да је изгубила тај документ, сигурно би пријавила нестанак, али није. Управо због тога је мистерија шта је са њеним пасошем и уколико су га убице однела са собом, зашто им је потребан. Не могу да га користе, осим ако некоме не треба да га предају и тако потврде да су одрадили “посао”. А то опет указује на то да је ликвидација урађена по нечијем налогу – каже извор “Блица” упознат са истрагом.

Питање које мучи истражитеље је зашто су нестала само лична документа Драгане Јозељић, а не и других жртва покоља.

– То може да значи како је права мета била Драгана, а да су остали колатерална штета. А то је сасвим нови правац истраге. Јер до сада се махом мислило да су жене убијене због Раје, његовог новца или из освете због сукоба са неким од мештана. Ако је егзекуторима циљ био да елиминишу Драгану, мора детаљно да се испита њен живот у Немачкој, али и односи са људима у Србији, где је долазила повремено – каже извор.

Тело Драгане Јозељић нађено је испод трема, поред леша бабе Драгице. Њих две су убијене истим оружјем. Драганина мајка убијена је крај степеништа, а ујак на трактору и њих двоје су упуцани мецима из другог пиштоља.

Раја Казимировић и његова мајка Драгица сахрањени су у четвртак на сеоском гробљу у Јабуковцу. Убијене Љубинка Оприкић и Драгана Јозељић биће сахрањене у немачком граду Келну, где су живеле, а по њихова тела дошла је Драганина ћерка Сандра. Она није желела да коментарише масакр у Јабуковцу.

– Молим вас, имајте разумевања за моју тугу – рекла је Сандра, коју је по доласку из Немачке саслушала наша полиција, али у њеној изјави није било ниједног детаља који може помоћи у истрази.

На последњем испраћају Казимировића било је педесетак мештана, али и неколико патрола полиције које су обезбеђивале сахрану. Раја и његова мајка Драгица сахрањене су уз плех музику, која је свирала “Тихо ноћи” и друге погребне песме. Опело је одржано у капели Светих Архангела Михаила и Гаврила. Мештани који су дошли на сахрану нису желели пуно да коментаришу убиство, како кажу, из пијетета према жртвама.

– Раја је био вредан и имућан човек. Мислимо да је зато и убијен – каже један од мештана.

Лица убијених жена прекрио крпама

После злочина егзекутор или егзекутори крпама су убијеним женама прекрили лица.

Верује се да су убијени пре осам, а можда и девет дана, а тела је прошлог петка нашао пријатељ из суседног села Вратна. Сви материјални докази нађени у кући и дворишту вештаче се не би ли се на њима нашао биолошки траг макар једног од егзекутора. Засад, међутим, нема сазнања о томе да ли има помака у том смеру.

 

Извор: Курир.рс/Блиц