Србија

Новинарка ушла у зграду да интервјуише председника! Грађанима саопштене никад боље вести!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са професором математике Стојаном Раденовићем који је најцитиранији српски математичар.

Након састанка, Вучић је за Пинк телевизију рекао да су нама потребни паметни људи без обзира на њихово политичко опредељење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је из Председништва поручио и да се нада да ће минимална зарада у Србији прећи 30.000 динара, што је значајно повећање.

Конкретно, научним радницима ће бити повећана примања за минимум 10 одсто.

Вучић је казао да је професор тражио разлог да поново потписује радове за београдски Универзитет, и да верује да су српска јавност, и он сам малим делом, дали професору тај разлог.

Указао је да не треба стати на једном случају, већ да треба направити системско решење да се поштује рад.

Навео је да међу политичким противницима има и оних којима мора да скине капу за број научних радова, као и да међу онима који су на његовој страни има оних који нису написали ниједан.

– Желим да се цени рад. Људи желе да се постигне конкуренција а не да нешто припада само лоби групама. Уз системско решење и већа улагања сигуран сам да ћемо постићи боље резултате – уверен је председник Србије.

Пренео је да је проф. Раденовић изнео неке предлоге за које мисли да су добри и поштени, и да ће, ако се спроведу, донети добре резултате.

Указао је да је данас, што је раније било незамисливо, крагујевачки Математички факултет испред београдског.

– Веома сам срећан због Крагујевца, али и несрећан што одлазак једног или двојице професора утиче на рангирање универзитета – казао је он.

Извор: Ало