Србија

ОДЈЕКНУЛО СРБИЈОМ! Вучић објавио историјске вести! Тичу се свих грађана Србије, а никад нису биле боље!

Председник је разговарао са запосленима Градског завода за хитну медицинску помоћ, који су му напоменули да се многи медицински радници који су отишли у Немачку враћају у Србију.

Председник Александар Вучић обишао је зграду Градског завода за хитну медицинску помоћ Београд.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са председником у обиласку су били и градоначелник Београда Зоран Радојичић и министар здравља Златибор Лончар.

Председник је разговарао са запосленима Градског завода за хитну медицинску помоћ, који су му напоменули да се многи медицински радници који су отишли у Немачку враћају у Србију.

– Ја сам толико срећан кад се неко врати – рекао је Вучић.

Вучић је рекао министру Лончару да опрема мора да се обнови.

– Треба да обновите мало опрему, Златиборе. На свакаве глупости се троше паре, а опрема мора да се обнови – изричит је био председник.

Вучић је приликом разговора са особљем Хитне помоћи затражио да се медицинским техничарима повећају зараде за 15 одсто.

Посета је прилика да директор Хитне помоћи Горан Чолаковић упозна председника са детаљима изградње, реконструкције и доградње објекта у оквиру комплекса Градског завода за хитну медицинску помоћ.

Председник је у разговору са министром здравља Златибором Лончаром и директором Завода упитао да ли људи из здравства осећају бар мало када се повећају плате.

Рекао је да у свим областима у здравству морају бити повећане плате, како би задржали људе код нас.

Вучић је указао да и у социјалном сектору треба повећати плате.

Такође је, говорећи о едукацији из ургентне медицине, указао да смо изгубили много људи, јер нисмо могли да укажемо прву помоћ, нисмо имали средства за заустављање крви као неки други.

Вучић потврдио писање Ало.рс да је звао Вукановића

Одговарајући на питања новинара, председник је рекао да је два сата пред утакмицу Црвена звезда – Јанг Бојс назвао Алексу Вукановића и пожелео му да да го.

– Што се тиче Алексе Вукановића, седео сам са председником Црвене зведе. Пало ми је напамет да би Вукановић могао да да го. Назвао сам га и рекао: „Сине, дај го“ – рекао је Вучић.

Након што су у региону изнете бурне реакције због тенка испред стадиона Црвене звезде председник Вучић је објаснио какав је тенк постављен.

– Што се тиче тенка испред стадиона, посматрао сам хистеричну кампању, нити тенк има везе са Вуковаром, нити тенк има мотор, цев му је заливена, тако да све што је објављено било је ноторна лаж. Тенк нема никакве везе са Вуковаром, а не знам шта они очекују да ми треба да будемо срећни што су нам толико људи протерали, па не смемо да указујемо на њихова дела – рекао је Вучић и додао:

– Каква је то хајка на Вулина и Стефановића? Које оклопно возило које је отворено? Ево од чега је направљено! Од обичног тамића, па су га надоградили, све је од шпер плоче. То оклопно возило од шпер плоче је нарушило мир? Гледајте да не радите против свог народа, није то никакав прави тенк – рекао је Вучић и објаснио због чега се води та хајка.

Јесте ли видели некада да се ради оволико? Нисте! Срамота их је да говоре о свим озбиљним променама које се дешавају, они који су пљачкали Србију изгледа нису довољно намирени па руше љубав према отаџбини. Зато им смета неки тенк, па им сметам ја, па кажу да сам доведен да признам независност. Ја сам неки тамо Вучић којег су довели да призна то, а неће да кажу колико земаља је повукло признање Косова. Не могу да разумеју да постоје људи који су способнији од њих и који воле отаџбину више од свега. Не знају они то, а крију се као мишеви кад их полиција тражи, крију се иза врата кад треба да иду на суд – рекао је Вучић.

Незапосленост у Србији никад мања

Председник је изнео најновије податке о нивоу незапослености у Републици Србији.

– Србија у овом тренутку има највишу стопу запослености од 49,2 одсто, а незапосленост је никад мања и то 10,3 одсто. Настављамо са напретком. Сада ће се повећати плате медицинарима, али неопходно је повећање зарада и у социјалном сектору – навео је Вучић.

Следеће године реконструкција београдске Хитне помоћи

Следеће године почеће реконструкција београдске Хитне помоћи, а пројекат је од 8. августа изложен у зграду Градске управе у Краљице Марије. Према речима градоначелника Радојичића биће саграђен и потпуно нови блок, а укупна површина нове Хитне помоћи биће четири пута већа од садашње.

Радојичић је објаснио да ће санација Градског завода за хитну медицинску помоћ бити изведена у три фазе. У првој фази ће бити изграђен потпуно нови блок А, блок Б се делом дограђује и делом обнавља, док је за трећи блок – блок Ц планирана реконструкција.

– Град Београд је милионски главни град и коначно ће након 60 година добити Хитну помоћ, али по европским стандардима, која ће моћи да одговори свим потребама грађана. Планирано је да буде дограђено шест хиљада квадрата, што ће укупно са постојеће две хиљаде бити укупно осам хиљада квадрата – најавио је градоначелник Београда.

Он је нагласио да је важно што ће реконструисана зграда Хитне помоћи имати едукативни центар са свим потребним условима. Ту ће се налазити сала за предавања са 195 места и пет кабинтета, где ће се вршити обука специјализаната, стални тренинзи екипа Хитне помоћи, као и обука старијих и млађих суграђана за пружање прве помоћи. Радојичић је додао да ће Кол центар бити изузетно значајан део зграде, а да ће реконструкцијом постати знатно већи и функционалнији.

Укупна вредност пројекта реконструкције Хитне помоћи износи 16 милиона евра, од чега 11 милиона евра долази из Европске уније, односно ИПА фондова, а пет милиона евра износи зајам који ће Град Београд узети од Европске банке за обнову и развој. Градоначелник је почетак радова најавио за прву половину 2020. године.

 

Извор: Тањуг