Србија

ОГЛАСИЛИ СЕ ЛЕКАРИ: Преминулој трудници индукован абортус! Одмах је прикључили на апарате! Иза свега се крије претужна прича!

Како се сазнаје, она је у Ниш из крушевачке болнице, стигла пре десетак дана и то у стању септичког шока. Поводом ове ужасне трагедије огласио се и Клинички центар Ниш.

– Пацијенткиња је примљена 23. јула у стању већ развијене сепсе са респираторним дистрес синдромом и поремећајем згрушавања крви, што су показатељи развијене сепсе. Одмах по пријему прикључена је на апарат за вештачку вентилацију, како би се подигао ниво кисеоника у крви и урађена је комплетна дијагностика током читавог лечења. Консултовани су уролози, нефролози, пулмолози, инфектолози и клинички фармаколози, а у циљу спасавања живота пацијенткиње – саопштио је др Драгиша Љубеновић, начелник Интензивне клинике за анестезију и интензивну терапију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како додаје, на трен јој је било боље.

– У једном тренутку дошло је до побољшања њеног стања. Раније истог дана констатовано је да не постоје срчане радње плода, након чега је индукован абортус, не би ли се спасио живот пацијенткиње. Међутим, поред интензивне терапије и напора лекара, преминула је 1. августа у 16.35 сати. – рекао је др Љубеновић.

Он је додао да уз све разумевање, пре свега за бол који осећа породица због губитка, мора да каже да су овакве ситуације и лечење оваквих пацијената највећа фрустрација коју докторима и медицинском особљу на интензивној нези може да се деси.

Подсетимо, Т.М. ће бити сахрањена данас. Пре само месец дана, несрећној жени преминула је и мајка.

 

Извор: Новости/ Ало.рс