Регион Свет Србија

ОГЛАСИО СЕ И АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СРПСКИМ ОКЛОПЊАЦИМА: Нервозно поменуо Русију због наоружавања, али послао поруку Србији и Мађарској!

loading...

Бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи, генерал-потпуковник Френклин Бен Хоџис, изјавио је да је испорука руских оклопних возила Србији “показатељ тежњи Русије да створи нестабилност на Балкану”.

“Више је него јасно да немају интереса да помогну Србији и њеним суседима да нађу мирно решење за изазове. Русија ће учинити све да спречи интегрисање Србије и Запада, упркос жељи милиона грађана Србије”, рекао је Хоџис за Глас Америке (ВОА).

Десет руских оклопних возила представљена су у понедељак у Нишу. Пролаз руске пошиљке блокирала је Румунија, али су возила до Србије стигла преко Мађарске.

“Надам се да ће Мађарска, значајан члан НАТО и Европске уније, организација заснованих на идеалима либералне демократије од којих је остварила доста користи, помоћи да се Русија приволи у испуњавању обавеза које треба да испуни сваки одговорни члан међународне заједнице”, казао је Хоџис.

Он тврди и да Русија константно крши међународно право у црноморском региону.

“Мађарска може бити снажан заговорник мира уколико одбаци напоре Руске Федерације да између нас уметне клин”, додао је Хоџис.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

Loading...
loading...
loading...