Србија

ОПАСНА СЕКТА ХАРА СРБИЈОМ: Улазе људима у куће, користе ПОСЕБАН НАПИТАК и шаљу људе у СМРТ! Грађани у паници зову полицију!

Секта „Библијско спасење“, која суграђанима нуди помоћ „да спремни оду на небо“, пријављена је полицији у Панчеву и Београду због сумње да својим члановима пре испраћаја у рај покушава да отме сву имовину! Поједини суграђани су у паници звали полицију, наводећи да сумњају да се иза врбовања крије чак и потурање смртне пресуде, по принципу „ваше је само да умрете“!

Велики број летака, у којима пише: „Молим те, прихвати одмах бесплатан поклон вечног живота који ти бог нуди да би био спреман за смрт“, освануо је јуче у Панчеву и Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наш читалац који је добио овај летак каже да та организација објашњава „како да одете на небо“. За себе кажу да припадају изворном хришћанству и да им је циљ да спасу душе, крсте све људе и спреме их за смрт, тачније за рај, јер нико не зна када ће му куцнути последњи час!

У жељи да чујемо о чему се ради, позвали смо их телефоном, а извесни Данијел нам је објаснио „да су они само хришћани, чија је мисија да људе спреме за одлазак на небо“.

– Ми смо поноворођени хришћани и живимо у близини Београда. Желимо да нађемо друге који су заинтересовани да уче више о богу и јеванђељу. Оно што причамо је из Библије. Ово је старо, библијско хришћанство, а не нека секта. Код нас нема католика и православаца… Ми смо се вратили коренима – каже Данијел, који говори српски са страним акцентом, али је одбио да нам каже одакле је.

Он је навео само да им је центар у Борчи и нагласио да ће ускоро отворити своју цркву у Панчеву.

– Имамо службе три пута недељно. Молитве се недељом одржавају ујутру и увече. Да ли сте заинтересовани да дођете? – питао нас је Данијел.
На наше питање шта је потребно за учлањење и које су обавезе чланова, дискретно је избегао одговор.

– Дођите да видите! Прво ми треба да урадимо ваше спасење, а затим и крштење по старим правилима. Морамо да вас спремимо за одлазак на небо јер нико од нас не зна када ће умрети. О обавезама ћемо касније, када се упознамо уз кафицу. Кад решите да дођете, зовите, па ћемо вам дати адресу – рекао је Данијел.

Он није желео да говори о себи и свом акценту, наводећи само да није рођен у Србији, али да има српско држављанство.

– Мајка ми је из Србије. Рођен сам у иностранству, али то није битно, јер је и свемир наш. Када можемо да се видимо, да вас спремимо и урадимо ваше спасење? – кратко је рекао Данијел завршавајући разговор.

Отац Ранковић: Ријалити секта обећа рај, а рачун испоставља на крају!

из Шабачке епархије, протођакон и уредник „Гласа“, објашњава за „Ало!“ да је реч о ријалити секти која обећава рај, а рачун испоставља на крају!

– Времена великих духовних и културних криза погодна су за манипулације на свим нивоима, нарочито на верском и религиозном пољу. Такво време је погодно за рађање бројних секти, чије деловање разара духовно биће човека као појединца, породицу и заједницу у целини. Настају под познатом девизом: „Ако хоћеш да зарадиш милион долара – оснуј секту“. Почињу дељењем летака, који су мамац на опасној удици. Кад се мамац прогута, онда човек постаје жртва и нађе се као мува у пауковој мрежи – тврди отац Љубомир.

Он каже да Српска православна црква и њено свештенство треба да реагују и заштите православни народ, а полиција треба да спречи „верске дилере“ .

– „Библијско спасење“, како себе називају, група је ријалити секташа из околине Београда. По свом наступу, вокабулару, обећањима и осталим манирима, класична је западњачка секта која тражи жртве нудећи „спасење и рај на небу“. Сви секташи почињу обећањима, а на крају испостављају рачун за „спасење“, које се плаћа распродајом целокупне имовине, а често и самоубиством наивних људи. Многи заврше у криминалу, дроги и проституцији. Полиција треба да спречи овакве појаве „верских дилера“ који варају пристојан свет. Они наступају агресивно и упорно као инсекти и тешко их је се ослободити. Српска православна црква има обавезу да заштити своје вернике од сваке злоупотребе припадника светског подземља, који се појављују у Србији као вуци у јагњећој кожи – изричит је био отац Љубомир.

 

Извор: Ало.рс