Србија

ОТАЦ НЕСРЕЋНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ ДРХТАВИМ ГЛАСОМ ИСПРИЧАО ДЕТАЉЕ ТРАГЕДИЈЕ! Откривен разлог смрти двогодишње Миле на Власинском језеру

Дошли смо на одмор да уживамо са децом две недеље , а ето, сад Милу враћамо у сандуку – дрхтавим гласом каже Мирослав Јанковић, отац двогодишње девојчице која је преминула у Здравственом центу у Сурдулици, након што јој је позлило и почела да се гуши у хотелу на Власинском језеру.

Мирослав каже да је са супругом и девојчицама близнакињама Милом и Леном прошле суботе дошао на одмор у Врање код супругиних рођака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тражили помоћ

– У четвртак ујутру смо стигли у хотел на Власинском језеру где смо имали уплаћен апартман. Пошто смо се сместили, отишли смо на ручак, а онда смо се вратили у собу да се одмарамо. Беба се осећала добро, осим што јој је претходна два три дана цурио носић. Приметили смо и да је мало малаксала. Она и њена сестра близнакиња су превремено рођене у 36. недељи, али осим ситних прехлада нису имале никакве здравствене проблеме – прича Мирослав.

Када је маленој Мили позлило, отац је по помоћ отрчао на рецепцију хотела, одакле је особље позвало Дом здравља у Црној Трави, али се испоставило да они немају одговарајуће санитетско возило, а једини дежурни лекар није смео да напушта ординацију.

Сахрана у понедељак

– Кад су из ЗЦ Сурдулица рекли да немају возило, око пола 9 супруга је са Милом кренула комбијем ка болници, а ја сам остао са Леном у соби. Нисам био ни са ким од лекара у контакту и не могу никога да кривим. Дете је још у соби почело да се гуши и поплавело у року од некоико минута, али давала је знаке живота. Када је лекарска екипа из ЗЦ Сурдулица кренула према нама, за 12 минута су стигли до пола пута и срели се са возилом у ком је била беба. Лекари су покушали све што су могли, али је Мила већ била умрла – кроз уздах прича Мирослав и додаје да је његова супруга Биљана потпуно утучена.

– Први резултати обдукције су показали да се Мила угушила од воде у плућима, а остале анализе биће готове за 15 дана. Сахрана ће бити највероватније у понедељак у Руми – каже он.

 

Извор: Ало.рс/ Курир