Србија

ОТКРИВЕН РАЗЛОГ СМРТИ ПЛАНИНАРА? Ноћу кренуо сам на Ртањ, тражили га два дана, па пронашли његово беживотно тело

Смрт Александра Саше Мијановића (45), који је страдао приликом ноћног планинарења на Ртњу, није завила у црно само његову породицу већ и бројне људе широм Србије којима је несебично помагао. Након што је нестао 25. августа потрага за њим трајала је пуних 26 сати, а осим Горске службе и полиције, у њу су биле укључене и на десетине навијача јер је Александар био страствени навијач црвено-белих и у управи Џудо-клуба Црвена звезда.

Бавио се грађевином

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Миљановић је кобне вечери сам пошао на планинарење и убрзо му се изгубио сваки траг. Пошто се није вратио, његови пријатељ су пријавили нестанак ГСС.

– После 26 сати претраге терена за несталим, спасиоци су одлучили да прекину потрагу и кренули назад. Нада да ће га пронаћи живог нестала је када су по повратку угледали његово беживотно тело на једној литици – каже извор.

Мијановић се у Нови Сад из Црне Горе доселио као студент, а по завршетку студија остао је у том граду, који је заволео, и почео да се бави грађевином. Његова смрт потресла је многе јер је био велики добротвор.

– Он је пре свега човек великог срца, који је помагао свима – каже његов пријатељ.

Имао је три сина

– Био је способан предузетник, али је имао изузетан однос према својим радницима. Помагао је свакоме коме је могао, а сваке године би неког од својих радника и награђивао становима, такав је човек био. Помагао је и изградњу и обнову спортских сала и игралишта по Новом Саду, али и школа за незбринуту децу. Иза себе је оставио три сина, али и много тужних пријатеља, њега су сви волели – наводи се

Миљановић је био и председник културно-ументичкох друштва „Соња Маринковић“ и организовао је највеће гусларске представе у Новом Саду.

Добио Орден Светог Саве

Мијановић је помагао и у изградњи и обнови многих манастира и цркава, како по Србији тако и у родној Црној Гори. У Никшићу је дао прилог за обнову манастира и финансирао изградњу парохијског дома. Као велики донатор црквама и манастирима, добио је Орден Светог Саве трећег реда у Пријепољу у манастиру Милешева.

 

Извор: Телеграф/ Srbijadanas.com