Србија

ОТКРИВЕН УЗРОК ТРАГЕДИЈЕ! Албанац признао шта се десило пре него што је ударио у ситроен! У ауту била браћа близанци (8)

Фото: Јутјуб

Албанац са Косова и фински држављанин Адем Смаил (49), који је ухапшен због сумње да је на ауто-путу код Смедерева изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинуле четири особе, највероватније је заспао за воланом. Адем је саслушан у Основном јавном тужилаштву, након чега му је одређен притвор до 30 дана.

Смаил је управљајући аутомобилом „фолксваген шаран“ немачких регистарских ознака, у суботу ујутру код места Михајловац, налетео на „ситроен“ који је слетео са пута. Погинули су Александар Пешић (42) из Крагујевца, његова мајка Станица (75) и осмогодишњи син Наум. Само 24 сата након несреће, и други син близанац Вук подлегао је повредама у болници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама из смедеревског тужилаштва, возач је изјавио да је заспао за воланом након чега је дошло до стравичне несреће. Према нашим сазнањима, он није имао алкохола у крви, а још се не зна којом брзином се кретао. Саслушала га је заменик Основног јавног тужиоца Марија Гаљак Николић, која о другим детаљима није могла да говори. Тужитељка је затражила одређивање притвора. Суд је прихватио тај предлог, па ће Адем остати најмање месец дана иза решетака.

Ухапшени возач се у тренутку несреће кретао спором траком, да би неколико стотина метара од скретања за Пожаревац, скренуо у средњу, и отпозади налетео на „ситроен“ у коме је била породица Пешић. Возач Смаил је био у аутомобилу са супругом и децом и нико није повређен.

Кућа Пешића у крагујевачком насељу Пивара у понедељак је била закључана. Нико од комшија поуздано не зна где је отишао Драгутин Пешић (80). Верују да је са неким од ближе родбине отпутовао у Смедерево или Београд, по своје најмилије који су страдали у тешкој саобраћајној несрећи која се десила у суботу на ауто-путу Београд – Ниш, недалеко од скретања за Пожаревац.

Још се поуздано не зна када ће и где тачно бити сахрањени Александар и његова мајка Станица. Драгутин је дан раније рекао да ће се од најмилијих опростити на гробљу Бозман у Крагујевцу. Двојица његових унука, који су живели са мајком Славицом, како је речено, биће сахрањена у уторак у 14 часова у њеном родном селу Опланић код Кнића.

У кући породице Пешић пре неколико дана чули су се весели и раздрагани гласови осмогодишњих близанаца, њиховог оца, бабе и деде. А сада пустош.

– Били су задовољна и весела породица. Њихов дом је сада практично празан. Једини живи члан те породице, деда Драгутин, одраније је болестан – са неверицом и тугом причају комшије.

Породицу Пешић је пре неколико година задесила трагедија када је изненада преминуо Драгутинов старији син. Александар и његова деца су им били све. Раздрагани и весели дечачићи су, кажу познаници Пешића, били омиљени свима у комшилуку.

– Кобног дана, пре поласка на Сребрно језеро, дечаци су весело скакутали око аутомобила – причају комшије.

Касно поподне чули су да се десила саобраћајна несрећа и страшна трагедија. Кућа туге је и у селу Опланић код Кнића, где су дечаци живели са мајком Славицом и баком Зорицом. Спремају сахрану, чекају да довезу тела дечака. Сви причају да су били добри ђаци, који су тек завршили први разред основне школе у селу Топоница.

Прети му осам година робије
Смаил се терети за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена казна од једне до осам година затвора. Одмах након несреће је ухапшен и одређено му је задржавање до 48 сати.

Дан жалости
Због трагичне смрти двојице дечака, председник општине Кнић Мирослав Николић прогласио је уторак 6. август за Дан жалости у овој општини.

 

Извор: Новости.рс/ Ало.рс