Русија

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ ПУТИН ПОДИГАО ВОЈСКУ! Пожар у Сибиру је ПОДМЕТНУТ! Процуриле информације које се СКРИВАЈУ од јавности!

Руско тужилаштво саопштило је да је део великих пожара у Сибиру, које су активисти за заштиту природе описали као климатско ванредно стање, подметнут у покушају да се прикрије нелегална сеча шуме.

Генерално тужилаштво саопштило је да су регистровани случајеви намерног паљења ватре у Иркутску како би се прикрила нелегална сеча шуме, јавила је агенција РИА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Русије Владимир Путин позвао је прошле недеље војску да помогне ватрогасцима у борби са ватром у тешко приступачним шумама Сибира.

Пожари су захватили површину величине Белгије и покрили димом стотине села и градова. Министарство за ванредне ситуације објавило је да је површина захваћена ватром смањена за четвртину, а Федерална шумарска агенција саопштила је да је под ватром 2,5 милиона хектара.

„Гринпис“ је објавио процену да је ватром захваћена површина од 4,3 милиона хектара и да је у ваздух емитована количина угљен диоксида коју за годину дана испусти 36 милиона аутомобила. Организација наводи да се овакви пожари дешавају сваке године у овом региону, али да су овог пута „без преседана“ због величине и снаге.

 

Извор: Ало.рс