СРБИЈА ЈАВЉА

Отворена АРТЕРИЈА СРБИЈЕ: Вучић се обратио пред 10.000 грађана и открио новости, Срби КЛИЦАЛИ ОД ОДУШЕВЉЕЊА!

Аутопут „Милош Велики“, на деоници од Обреновца до Љига данас је свечано отворен, чему је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Код петеље Љих окупило се око 10.000 грађана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хвала вам свима што сте вечерас овде са нама. Ово је велики дан за Србију. 70 година смо чекали овај дан, и мало дуже – поручио је Вучић.

– Хвала вам свима који сте веровали у Србију. За неколико година смо преокренули ствари. Дошли до земље која је у „Фајненшл тајмсу“ проглашена за земљу са највише инвестиија по броју становника. Постали смо бољи део света. Међу најбољима смо у много чему. Поправљаћемо живот. Овај ауто-пут је нови ниво стандарда грађана Србије – рекао је.

Вучић је подсетио и на бројне проблеме.

– Да вас подсетим на проблеме о храсту. Зове ме Тома Николић пита ме „Вучићу шта ћеш даље“. Ево шта ћу, биће још оваквих путева. Данас све изгледа много лакше. Све успевамо да завршимо новцем Србије, не дајемо ништа у концесију.

Вучић је најавио да ће се за четири године изградити 5.000 километара путева.

– Паре нам нису проблем, имамо их, али немамо довољно радника да постигнемо све што можемо. морам да се захвалим и нашим пријатељима из Кине. Помогли су нам и у Смедереву, и у Бору, и у Зрењанину. И хоћу да вас замолим да пренесете поруку Си Ђинпингу да вас чекамо онако како вас нико није угаостио. Србије је челични пријатељ Кине. Чекамо вас а ви само реците када ћете да дођете – рекао је.

Подсетио је и на велика дела Милоша Обреновића, који је Србији остабио прве 84 школе у Србији, и поставио темеље наше државе.

– Моја порука је Србима, ја знам да су многи морлаи да оду, али размислите. Долази време за повратак у Србију. Ово је ваша земља. Уз вашу помоћ брже ћемо се развити – поручио је.

Трећа порука је мир. Сами множемо много, али не можемо све. Зато треба да улажемо у рад и знање, на повезивање са свима. Овај пут је само крак магистрале који повезује Централну Европу са луком Бар. То је и Милош научио терајући говеда ка Венецији, колико су путеви битни. Знао је он, знамо и ми. То су километри наше слободе – рекао је.

– Данас смо донели одлуку о путу „Вожд Карађорђе“ који ће спојити север Шумадије са истоком Србије. Назваћемо га по хероју Србије, Карађорђу. Проћи ће и кроз његово село Вишевац – рекао је Вучић.

Како је рекао, изградиће се и нове пруге, којима ће возови ићи и брзином од 160 километра на сат.

– Надам се да ће и моја деца да се поносе малом улогом коју је њихов отац имао. А ми ћемо наставити да радимо за сву децу Србије. Живела Србија – рекао је.

Након говора нови ауто-пут је и званично бити отворен.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс