Србија

ОТВОРИЛА ОЧИ ПРЕД ПОГРЕБНИКОМ! Доктор прогласио смрт жене у Кикинди, када су дошли по тело умало да УМРУ ОД СТРАХА!

Само годину дана након што је лекар Хитне помоћу у Кикинди прогласио баку Радојку С. (70) мртвом, а она се након десетак часова пробудила жива, догодио се нови бизаран случај. Овога пута, у питању је старица И.К. (89), такође из Кикинде, коју је лекар Хитне помоћи прегледао у њеној кући и констатовао смрт, али се испоставило да је бака „оживела“ и да се налази у тешком здравственом стању.

Старици И.К. (89) из Кикинде доктори су већ дали посмртницу, али је она „преварила“ смрт и отворила очи у својој кући на запрепашћење погребника којег је бакина рођака замолила да јој скине златне минђуше.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У том тренутку бака је отворила очила. Испоставило се да жива. Замислите који је то шок био – прича извор „Ало!“

Старицу И.К. је прегледао дежурни лекар Хитне помоћи у њеној кући на позив рођака и том приликом констатовао је смрт. Нешто касније дошла је и погребна служба. Сви су се шокирали када је бака давала знаке живота и отворила очи.

– Поново је позвана Хитна помоћ која је баку превезла санитетским возилом у Општу болницу где је хоспитализована и смештена на Одељењу неурологије. У коми је и у врло тешком здравственом стању – каже наш извор.

Из Дома здрављау Кикинди поводом овог случаја још нема званичног саопштења, али је директорица др Биљана Марковић рекла да ће се медијима обратити у понедељак, након извештаја интерне Комисије за унутрашњу контролу.

Подсетимо, сличан случај у Кикинди потресао је јавност маја прошле године када је корисницу Старог дома Геронтолошког центра, Радојку С. (70) лекар Хитне медицинске службе која је у саставу Дома здравља, увече прогласио мртвом али је, након што је током ноћи давала знаке живота, ујутру исти доктор констатовао да је старица жива. Комисија за унутрашњу проверу квалитета рада утврдила је да је доктор направио стручну грешку, због чега је пребачен на друго радно место.

 

Извор: Ало.рс