Србија

ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ТЕНИСКИХ ЛОПТИЦА! Јако невреме РАЗОРИЛО СРБИЈУ, данас се спрема ново ЗЛО! (ВИДЕО)

Незапамћено невреме погодило је данас Драгачево и Гучу и нанело огромну штету на објектима и усевима.

„Буквално су падале леденице. Велика је штета на кућама и пољопривреди“, рекао је за РТС Зоран Вучићевић из Штаба за ванредне ситуације општине Лучани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Противградни стрелци су дејствовали, али нису успели да разбију градоносни облак.

Невреме је нешто после 16 часова захватило и ариљски и пожешки крај. Највећу штету претрпело је село Вирово у ариљском крају, где је падао град величине тениске лоптице.

Дописник РТС-а јавља да је олуја однела црепове са кућа и да су на аутомобилима полупана стакла.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се после подне и увече у северозападним, западним и југозпадним крајевима, а током ноћи и у суботу и у осталим деловима земље очекују обилни пљускови са грмљавином, који ће понегде бити праћени градом и олујним ветром.

Невреме протутњало Краљевом и околином

Невреме праћено пљусковима, грмљавином и олујним ветром протутњало је у петак између 17.30 и 18 сати Краљевом и околином, причинивши материјалну штету на објектима и аутомобилима.

Невреме је нанело и штету на пољопривредним културама, и пластеницима.

Снажни удар ветра однео је део крова на стамбеној згради у краљевачком насељу Моша Пијаде, као и црепове са неколико зграда и кућа у приградским насељима, рушећи и обарајући гране и рушећи трула стабла. Страдало је и неколико аутомобила у Карађорђевој улици и Војном насељу на која су пала стабла и права је срећа да том приликом нико није повређен.

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс