Србија

ПАКАО У СРБИЈИ! Ако крећете на море наредних дана, спремите се за вишечасовни хорор! На једном месту је убедљиво најгоре!

Почетак новог месеца, крај недеље и смена туриста већ јутрос су направили километарске колоне возила на путевимаи граничним прелазима где путници већ сада чекају и по најмање два сата.

Како најављују из надлежних служби, још већи талас туриста очекује се сутра, па се у петак и за дане викенда очекују вишесатна чекања на граничним прелазима и путевима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најкритичнија ситуација је тренутно на граничном прелазу Гостун на терминалну за излазак из земље ка Црној Гори где се чека око сат времена, колико се чека и на Батровцима за улазак у земљу.

Овде је важно напоменути да су ово званична чекања на нашој граници, да домаће службе не дају обавештења о томе колико се укупно чека на граници суседне земље, као и колико је задржавање у међузони. То значи да на сва ова званичне „сатнице“ треба додати минимум још толико.

Судећи према снимцима са камера Ауто-мото савеза Србије (АМСС), огромне гужве и дуго чекање већ сада очекују и путнике који се упуте и ка свим граничним прелазима у свим правцима, а посебно ка онима који воде ка мору.

– Већ сада имамо дуге колоне на Прешеву и Градини у оба смера, али и на Хоргошу у смеру уласка у земљу. Очекује се да током дана Хоргош још више буде оптерећен, те већ сада саветујемо путнике да користе алтернативне граничне прелазе на којима нема толико задржавања – кажу из АМСС-а.

 

Извор: Ало.рс