Србија

ПАНИКА НА КОСОВУ: Вучић започео АКЦИЈУ, пала су ПРВА ХАПШЕЊА! Албанци ПОБЕСНЕЛИ, не верују како их је НАДИГРАО!

Министар правде тзв Косова Абелард Тахири издао је саопштење за јавност поводом налога за хапшење и потерница које Србија издаје за Албанцима са Косова.

„Након хапшења Томара Морине по налогу из Србије, српске правосудне власти су такође покренуле кривични поступак против тог грађанина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ирационалним међународним налозима за хапшење који потичу из репресивног Милошевићевог режима, Србија наставља да импресионира грубим кршењима људских права, доносећи пресуде нашим грађанима, без обзира на било какве норме и принципе међународних конвенција чији је члан.

Најновији случај грубог кршења закона је хапшење нашег држављанина М. М., против кога су српски правосудни органи спровели кривични поступак без његовог знања, у потпуном кршењу закона, и за кога данас прети опасност да буде ухапшен ако напусти територију Косова.

Штавише, континуирани напори Србије да изврши надлежност над грађанима Републике Косово, када тако нешто може да изврши само Република Косово као суверена држава, представља право лице правде које правосудни систем Србије има у погледу правде, док на политичком нивоу представља наставак истог менталитета Милошевићевог режима.

Јасно је да Александар Вучић није одвојен од Милошевићеве заоставштине, али с нашим грађанима ће проћи још горе од свог учитеља. То су јасни сигнали да је Србија далеко од политичке стварности, далеко од принципа правде.

Република Косово неће дозволити, злоупотребом принципа правде, да Србија наметне своју политику грађанима наше земље и нашкоди суверенитету наше државе.

Почетком следеће недеље обратићу се институцијама Европске уније како бих тражио да окончају ову неодговорну праксу српске државе, штетну за правду и суседске односе.“, наводи се у саопштењу Тахирија.

 

Извор: Ало.рс