Србија

ПЛАНИНАР ИЗ НОВОГ САДА ОТИШАО НА РТАЊ И НЕСТАО: Нема га данима, а пронађен је само један траг!

Зове се Александар, има 45 година, возио је ауто – плаву „шкоду“ регистарских таблица. Није доступан, није прешао границу или изашао из земље, нити се било коме од ближњих јавио.

Александар Сале Мијановић (45) из Новог Сада нестао је у суботу увече 25. августа када је сам отишао да планинари на Ртањ. Отада му се губи сваки траг, а како кажу његови пријатељи, он није доступан, није прешао границу или изашао из земље, нити се било коме од ближњих јавио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о његовом нестанку пренела је на друштвене мреже друга планинарка.

– Један наш другар планинар је у недељу, 25.8. САМ отишао да планинари и од тада му се губи сваки траг. Није доступан, никоме се није јавио. Рекао је да иде на Ртањ, али то не знамо да ли је сигурно. Породица је обавестила јутрос полицију, а ГСС је пошао у потрагу. Није прешао границу, тј. изашао из земље. Зове се Александар, има 45 година, возио је ауто – плаву „шкоду“ регистарских таблица… Ако неко примети ауто у близини почетка неке планинарске стазе, молим вас да ми јави. Или ако га је срео на некој стази. Хвала свима – написала је Љиљана Лазаревић на свом Фејсбук профилу.

У међувремену је његов ауто пронађен, али не и он. Горска служба спасавања и даље претражује Ртањ.

Како је један од планинара написао, и сам је био на Ртњу на ноћном успону.

– Била још екипа из Београда. Њих око 50. Сви који су се попели су и сишли. Њега се не сећам да сам видео – навео је он.

Извор: Вечерње Новости