Регион

ПОБЕСНЕО ПА ПРЕТИ ЗАЕВУ ИЗ ЗАТВОРА: Вади ме из притвора или ћу открити како са Харадинајем КРАДЕШ МИЛИОНЕ!

Бојан Јовановски, који је у Скопљу ухапшен збг милионског рекета, поручио да ће, ако га ускоро не пусте на слободу, открити све о криминалним везама режима у Скопљу и Приштини.

Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, који је у Скопљу ухапшен због наводног рекетирања тамошњег тајкуна Јордана Камчева, прети да ће објавити доказе о криминалним везама Зорана Заева и Рамуша Харадинаја! Боки 13, тврде добро обавештени извори, очекује од Заева да среди његово пуштање из притвора и то му је јасно поручио преко адвоката и за једничких блиских сарадника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У супротном, додају упућени, Боки 13 прети да проговори о милионским мафијашким пословима Заева и такозваног премијера лажне државе Косово. ‘Вади ме или…

Према речима извора, Боки 13 је бесан пошто је већ месец дана у притвору, а премијер Заев нимало се не труди да му помогне.

-Боки је после хапшења на грчкој граници 15. јула очекивао да ће врло брзо изаћи да се брани са слободе, имао је и уверавања да ће све бити заташкано. Медутим, Заев очигледно то не може да уради јер је афера исувише велика. Зато је сада Боки 13, преко једничких сарадника, упутио Заеву претећу поруку, која дословце гласи:

,,Вади ме из затвора или ћу објавити како си са Харадинајем опљачкао милионе… – преноси Информеров извор, који је упућен у детаље истраге, додајући да се још Боки конкретно мислио.

Лист наводи да се спекулише се да Боки има доказе да је са Заевим рекетирао и неке друге тајкуне, па чак и богате Албанце пореклом са Косова. Неки тврде и да је, после увођења приштинских такси од 100 одсто, Боки укључен у заједнички бизнис Заева и Харадинаја око шверца робе из Србије. Постоје чак и индиције да су сва тројица уплетена у трговину оружјем…

У сваком случају, шта год било, Боки 13 очигледно много зна о муљању Заева, па овај неће тако лако моћи да га пусти низ воду објашњава саговорник.

Бокију 13 још 30 дана притвора

Суд у Скопљу продужио је оптуженима у случају Рекет Бојану Јовановском Бокију 13 и бизнисмену Зорану Милевском, на захтев тужилаштва, притвор на још 30 дана. Боки 13 и Милевски оптужени су за ‘примање награде за противзаконски утицај, док се Бокију на терет ставља и оптужба за прање новца. Истрага у случају ‘Рекет’ је у току и очекује се њено проширење.

Заев подноси оставку?!

Македонски портал ‘Пламен’ (Флака) пише да би Зоран Заев могао већ наредних дана да поднесе оставку на ту функцију. Позивајући се на добро обавештене изворе из владајуће СДСМ. Заева би могао да замени министар полиције Оливер Спасовски. Могуће је да Заев формира техничку владу са премијером Оливером Спасовским, а избори би били одржани у новембру 2020. године након пописа становништва, јавља овај портал.

Извор: Курир