Свет

Полиција ће бити крива ако избије било какав хаос!

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Хонгконг — Десетине хиљада демонстраната и поред јаке кише окупило се у Хонгконгу на још једним продемократским демонстрацијама.

Организатори су апеловали да окупљање буде мирно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Велики број демонстраната окупио се у парку у том граду одакле обично крећу у шетњу. Они су са скупа поручили влади да су одлучни да не одустану од својих захтева у пет тачака, који између осталог траже оставку председнице хонгконшке владе Кери Лам, демократске изборе и независну истрагу о полицијској употреби силе.

„Стајаћемо овде и ступити у акцију све док нам не одговоре. Заједно имамо више снаге“, рекао је на скупу студент Харли Хо. Он је додао да их временске неприлике неће одвратити.

Један од организатора, Бони Леунг рекао је да је „данас дан мира“, да се нада да неће бити хаотичних ситуација и да се надају да ће „показати свету да људи из Хонгконга могу бити потпуно мирни“. Он је додао да ће полиција бити крива ако избије било какав хаос.

Неколико последњих демонстрација обележили су сукоби демонстраната и полиције и трајали су сатима након завршетака мирних демонстрација и скупова.

Извор: Б92