Србија

ПОЛИЦИЈА ДОШЛА ДО КЉУЧНИХ САЗНАЊА! Мотив четвороструког убиства у Јабуковцу је ОСВЕТА?! Један детаљ све открио!

Полиција и даље трага за четвороструким убицама из Јабуковца, а мотив злочина ни седам дана касније није познат.

Раја Казимировић (72), који је прошле недеље убијен у Јабуковцу када су непознати егзекутори усмртили и његову мајку, сестру и сестричину, већ дуже време није подизао новац из банке, што указује да мотив ликвидације можда није новац, како се у почетку веровало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Казимировић је важио за имућног човека у селу. Имао је стоку и добро зарађивао. Истрага је, међутим, показала да већ дуже време није подизао новац из банке, што указује да су живели од пара које су имали у кући. Ако су трошили новац из куће, питање је да ли су код себе имали толико пара да неко крене у поход и због „ситног новца“ убије четворо. Целу породицу! А таква убиства указују на лични мотив, освету – сазнаје се од извора блиског истрази.

Тела жртава, Раје Казимировића, његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и њене кћерке Драгане Јозељић (53) нађена су у петак пре подне на имању Казимировића, на самом крају Јабуковца. Према досадашњим резултатима истраге, убијени су најмање дан пре него што је пријатељ Драгиша Даниловић из суседног села Вратна нашао лешеве.

Истражитељи су покушали да реконструишу поход за сада непознатих егзекутора, којих је, како се сумња, било бар двоје.

Претпоставка је да су прво убијене жене. Наиме, испред куће, у близини степеништа, нађено је тело Љубинке Оприкић, којој је пуцано у уста. Испред трема нађена су тела Драгице Казимировић и њене унуке Драгане Јозељић.

Иако за сада нема потврде, претпоставља се да у то време Раја Казимировић на трактору враћао са њиве. Верује се да је једини мушки члан породице видео убице и да је покушао да окрене трактор и побегне, али да га је један егзекутор сустигао и испалио му четири хица у стомак и груди, а затим га је „оверио“ још једним метком у главу.

У жртве је пуцано из два пиштоља. Иако је испаљено десетак метака, нису нађене чауре, егзекутори су их покупили.

Син организује сахрану

По сазнању о убиству фамилије, Рајин син Ненад допутовао је из Аустрије. Дао је изјаву полицији и локалног свештеника Влајка Банковића замолио да обавести рођаке о сахрани.

– Ненад се због обавеза вратио у Аустрију и доћи ће опет у четвртак, кад ће Раја и Драгица бити сахрањени. За сада не знам да ли ће овде у селу бити покопане и Рајина сестра и њена ћерка – каже свештеник Банковић.

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс