Регион Србија

ПОЗНАТИ ПЕВАЧ НАПАО АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА! Прво плакао као киша, а онда насрнуо на председника Србије!

Читава хрватска политичка елита последњих дана води се истом максимом, покушавајући да отровним стрелицама усмереним ка Србији и њеном председнику Александру Вучићу, дође на власт.

Ко снажније „удари“ на Вучића, тај је свакако већи и бољи Хрват. Хрватска као чланица Европске уније тиме представља лош пример и доприноси дестабилизацији простора бивше Југославије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посланик Самосталне демократске Српске странке у хрватском Сабору Милорад Пуповац изјавио је да неки у Хрватској желе да протерају и оно мало Срба који су остали, те да неки и са олтара шаљу поруке мржње.

– Поновно се туче у отвореној атмосфери мржње и отвореном лову према онима који звуче као Срби, било због говора, навијања или политичких ставова – рекао је Пуповац.

Председнички кандидат Мирослав Шкоро (певач познат по наступима са осведоченим србомрсцем Марком Перковићем Томпсоном, током којих је неретко плакао) реаговао је на ову Пуповчеву изјаву и на Фејсбуку написао:

– Знаковита је ћутња хрватског државног вођства на увредљиве изјаве Милорада Пуповца који се користи реториком и ставовима српског председника Вучића. Уместо да смирује тензије настале у инциденту, Пуповац долива уље на ватру и очито жели да профитира на нападу на хрватске грађане који је за сваку осуду. Од њега, као заступника у Хрватском сабору, очекивао сам пуно више мудрости, а пуно мање острашћености. Политика је, како је говорио мој професор Лауц, „топло срце, хладна глава и чисте руке“. Очито се господин Пуповац, као хрватски политичар, инспирише за овакве иступе на великосрпском дернеку на Фрушкој гори – написао је Шкоро.

Председник Србије изјавио је данас да је страшно то што су Срби послењих дана нападани у Хрватској и додао да ће Србија помоћи свом народу који живи у тој држави.

– Ја сам фасциниран потребом хрватских званичника да пет милиона пута понављају причу о великосрпској агресији, ништа их не разумем. Када бисмо говорили о жртвама, то је неупоредиво. Замислите да ми сваког дана причамо о геноциду у Јасеновцу и опустошеној Лици – казао је он.

Додао је да је страшно то што су нападани људи који навијају за Звезду у Хрватској.

– Данас их лове по кафићима да виде ко сме да навија за Звезду, то су страшне ствари. Ми ћемо да гледамо да све што можемо помогнемо нашем народу, сада је разумљиво зашто се већи део њих данас налази у Србијии и зашто су започели овде нови живот.

Подсетимо, група људи нападнута је док је пратила утакмицу „Црвене звезде“ у једном кафићу код Книна. Петоро је због повреда завршило у болници. Међу повређенима је и једно дете.

Сличан напад догодио се и у месту Ђеврске код Кистања у којем нико није повређен.

 

Извор: Ало.рс