Србија

ПРЕОКРЕТ У ИСТРАЗИ БРАТОУБИСТВА: Појавиле се особе које могу да РАСВЕТЛЕ ЗЛОЧИН! Једна ствар у односу Игњата и Богдана је посебно ЧУДНА!

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Богдан Гајић (20) из Шапца, осумњичен да је у породичном дому убио свог четири године старијег брата Игњата, сасалушан је јуче у шабачком тужилаштву, где се бранио ћутањем. Њему је јуче након хапшења одређен притвор до 30 дана.

Саговорник напомиње да, иако се у јавности сада спекулише да браћа нису била у добрим односима, те да је Игњат малтретирао млађег Богдана, али и друге чланове породице, из фамилије Гајић никада није стигла ниједна пријава за насиље у породици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У наставку истраге очекују да ће се утврдити какви су односи били међу браћом, али и са осталим члановима породице.

– И родитељи и најмлађи брат ће бити саслушани. Поред осумњиченог, они су једини који могу да разјасне шта то није штимало у односу између два брата. Каква је то нетрпељивост или злостављање претходило злочину. За сада све што се прича о односима унутра породице су спекулације – констатује извор.

Злочин је откривен сасвим неоубичајено. Патрола која је била на редовном задужењу, приметила је младића како гура ручна колица, што је било више него сумњиво у то време. Уз то младић је носио ашов и лопату. Зауставили су га, и када су прегледали колица угледали су леш, упакован у најлон, па у чаршав. На лешу су уочене ране, па је младић који је превозио тело приведен. Према садашњим сазнањима у истрази осумњичени Богдан је старијем брату, који је лежао у кревету, „боксером“ и ножем задао смртоносне ударце. Да би прикрио злочин, у забрану, на крају улице, решио је да закопа Игњатово тело. Рупу у коју је требало да положи братов леш, претходно је ископао до пола, а ашов и лопату је, како се сумња, понео да би довршио „посао“.

У време злочина, њихови родитељи су били у Београду, а осумњичени Богдан им је јавио да су „у кућу дошли неки људи и одвели Игњата“. Претпоставља се да је на тај начин желео да са себе скине кривицу због Игњатовог „нестанка“.

Није било пријава

– Обојица су била добра деца. Као клинци били су добри ђаци, за пример. Богдан је био и добар студент колико смо чули. Никада у комшилуку нису правили проблеме. Сада чујемо причу како је старији Игњат користио дрогу, да је малтретирао укућане, а да ли је то истина, можемо само да нагађамо. Родитељи се нису жалили, али треба имати мало резерве, јер ни они, као ни деца, нису били баш отворени за дружење са људима из комшилука – кажу суседи из Улице ослобођења.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс