Србија

ПРОКЛЕТА СУДБИНА! Медицинска сестра на Ибарској магистрали извлачила тела из смрсканог аутомобила, А ОНДА ЈЕ УГЛЕДАЛА СВОЈУ СЕСТРИЧИНУ!

Фото: Јутјуб

Командир је открио тело настрадале девојке, изговорио да се зове Катарина Иванковић, на шта је медицинска сестра клекла и почела да јој љуби руке

– Медицинска сестра је држала главу једном повређеном младићу, а он је буквално висио из аутомобила. Тад је још имао пулс, био је жив, али прикљештен. Ноге су му биле прикљештене. Седео је тачно иза возача. Чуо се пригушен јецај из аута. Нисам ни знао колико је њих унутра, ни у каквом су стању. Рекао сам само: „Момци, држите се, спасићемо вас“. Почео сам да разваљујем врата како бисмо извукли младића који је висио – испричао је за медије ватрогасац Горан Калајџић, који се ноћас случајно нашао на месту велике трагедије на Ибарској магистрали, у којој су погинуле четири младе особе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Горан је био у колони ноћас и у даљини видео полицијска возила са упаљеним ротацијама. Било му је јасно да се нешто страшно десило.

– Призор је био ужасан. Поред пута је стајало доста људи, али нико није пришао да помогне, само су немо посматрали. Пришао је само један момак. У једном тренутку, медицинска сестра је рекла да момак ком је држала главу нема више пулс – прича нам видно потресен Горан и наставља:

– Другог младића смо извукли, такође из „дачије“, и ставили га на носила. Био је у бесвесном стању. Пажљиво смо га носили, али је он у једном тренутку јаукнуо. Чини ми се да су му биле сломљене и руке и ноге. Трећем младићу, који је седео на сувозачевом месту, врат је био сломљен и медицинска сестра је одмах рекла да њему нема помоћи.“

Када су извукли све из „дачије“, отишао је до другог аута, до „BМW-а“.

– Тамо сам видео и чуо исту ону медицинску сестру како кука. Пришао сам јој, а она ми је рекла да јој је сестричина погинула. Спустили смо се низ литицу до „BМW-а“, командир је открио тело настрадале девојке, изговорио да се зове Катарина Иванковић, на шта је медицинска сестра рекла да то није њена Беба (надимак девојке). Није могла да поверује јер је глава девојке била толико издеформисана од повреда да ни рођена тетка није могла да је препозна – каже Горан.

– Када је схватила да то ипак јесте њена сестричина, медицинска сестра је клекла поред ње и почела да јој љуби руку. Била је избезумљена од бола – додаје ватрогасац.

Несрећна девојка налазила се у „BМW-у“ са три пријатеља када је дошло до стравичног удеса.

У том тренутку је видео и жену која је стајала горе, изнад литице. Каже да је била врло забринута и запомагала је.

– Пришао сам и њој и она ми је рекла: „То ми је дете, то је мој Н.“. Касније ћу сазнати да је Н. возач „BМW-а“. Видео сам и двојицу момака који су пришли „BМW-у“ и са места возача узели торбицу. Рекли су ми да носе торбицу Н. Пријавио сам то командиру и он им је рекао да не смеју то да ураде.

До стравичне саобраћајне несреће која се догодила око сат после поноћи дошло је када се у „дачију“, која се кретала из правца Боговађе и укључивала на Ибарску магистралу код Жупаније, закуцао BМW којим је управљао двадесетседмогодишњи Н.М.

 

Извор: Телеграф.рс