Свет Србија

ПРВЕ РЕЧИ ВУЧИЋА ПОСЛЕ САСТАНКА СА ПОМПЕОМ! Српски председник загрмео о Косову! Након оног што је изговорио, Америка ЗАЋУТАЛА!

Састанак са америчким државним секретаром одржан је у 18.30, Вучич се након сусрета са Помпеом огласио и рекао јасан став Србије по питању Косова. Аналитичари овај састанак виде као врло важан у наставку дијалога између Београда и Приштине!

У Њујорку је у 18,30 сати одржан састанак председника Србије Александра Вучића и америчког државног секретара Мајка Помпеа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главна тема разговора – косовско питање.

– Дуго смо разговарали о свему, желео је да чује шта Србија мисли пре свега о решавању косовског проблема, чини ми се да сам на најкраћи и најједноставнији начин рекао став Србије. Замолио сам америчку адиминистрацију да покуша иако је то и до сада чинила, још снажније да утиче на косовско-метохијске Албанце да укину таксе које су нам наметнуте пре годину дана, и по том питању нема сумње да имамо америчку подршку јер они, као и ми сматрају да је важно да се настави дијалог Београда и Приштине – навео је Вучић.

Државни секретар САД, Мајк Помпео изјаснио се путем Твитера о протеклом састанку са Вучићем.

Он је уз фотографију са председником Вучићем написао да је разговор за ручком био продуктиван, те да су теме биле ситуација на Косову и приступање Србије Европској Унији.

Аналитичари овај сусрет виде као врло значајан када је реч о укључивања САД у решавање косовског проблема и правца у коме ће се одвијати наставак дијалога, али и тражити могуће решење.

 

Извор: Ало.рс