Србија

ПРВИ ОПЕРАТИВАЦ ОТКРИВА! Спрема се преузимање власти без избора!

Фото: Јутјуб

Први оперативац Српске напредне странке Дарко Глишић за атмосферу насиља у Србији, која је кулминирала претњама по физичку безбедност председника Александра Вучића и његове деце, директно оптужује лидере Савеза за Србију. Он тврди да је једини циљ опозиције освајање власти без избора, а незадовољнима у СНС-у поручује да своје примедбе изнесу страначким органима, а не у новинама.

Како коментаришете раст агресије у друштву који се најбоље види кроз претње председнику Вучићу и његовој породици? Да ли је то последица чињенице да су протести опозиције пропали и да Савез за Србију нема идеја шта да ради даље?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Атмосфера линча је политика тог савеза и не мислим да је последица фијаска протеста јер је насиље од првог дана основна идеја тих људи, пошто за друге идеје памети немају. Претње деци председника Републике показују да се ради о бескрупулозним људима без осећаја људскости и заслужују најоштрије осуде и јавни презир.

Да ли се ради о појединачним случајевима или већ о политичком програму да се силом освоји власт? Нисмо чули да је неко из опозиције јасно и гласно осудио овакве стравичне нападе?

– Не могу се чути осуде, пошто то би значило да сами себе осуђују. Све што су досад показали грађанима Србије јесте голо насиље и треба јасно рећи да су Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић генератори такве политике.

На који начин ће се СНС супротставити оваквом заиста узнемирујућем тренду? Да ли ће избори спустити тензије?

– Српска напредна странка се таквој политици супротставља радом, свакодневним радом, и резултатима. Избори увек покажу праву слику и народ непогрешиво оцењује сваког од учесника.

С друге стране, чињеница је да сте као власт, док се све ово дешава, пружили руку опозицији самим пристанком да се појавите на скупу у просторијама ФПН-а у организацији Фонда за отворено друштво? Да ли вам је после тог скупа јасније шта опозиција жели и да ли су њихови захтеви за вас прихватљиви?

– Једино што опозиција жели јесте власт без избора. И то више и не крију. Идеални услови за њих су да неко дође и прогласи их за властодршце. Оно што они не желе јесте то да изађу пред народ, будући да народу не пада на памет да се враћа у прошлост.

Било је свакаквих реакција на тај састанак из опозиције, а поједини су чак дали себи за право да одређују састав делегације СНС-а? Мислите ли да је то нормално?

– Ради се о бахатим људима и не треба ту ништа да вас чуди.

Јавност се усталасала због колумне вашег посланика Владимира Ђукановића у дневном листу, који је запретио да ће се пасивизирати због незадовољства стањем у странци. Има ли реалних основа за ту врсту незадовољства код дела ваших чланова, има ли места за тврдњу да је СНС подељена на оне који раде за добробит државе и оне који се баве само личним профитом?

– Свако има право да буде задовољан или незадовољан, али своје ставове треба да износи у странци, пошто нас је странка бирала на одређена места, а не новине. Наравно да постоје они који носе странку на својим леђима, док други тај терет придржавају једним прстом. Направили смо доста кадровских промена унутар страначке организације и свакако ће их бити још. Пре или касније, свако сноси одговорност за оно што је његов страначки резултат.

Зашто се некада, поготово у кризним ситуацијама, чини да је у тако великој странци активно само неколико десетина функционера док се други крију иза вас? Шта је идеја таквог понашања, можда припрема за нека будућа времена кад неко други дође на власт?

– То је ствар савести. Или верујете у политику коју заступа нас председник или не. Ако верујете, онда је браните. Ако мислите само на себе, онда сте залутали у СНС.

Како коментаришете то што, према доступним истраживањима, Сергеј Трифуновић, има скоро исти рејтинг као силне партије, покрети и синдикати уједињени у СЗС-у и потпомогнути медијском империјом Драгана Шолака?

– Јасно је да Ђилас то тешко подноси и због тога је већ кренуо у напад на Трифуновића – подмукло, како сам он зна, и то преко својих медија. Не бих се мешао у њихове односе, желим им срећан рад.

Сматрате ли да је политички коректно то што опозиција покушава да профитира на најтежем националном питању какво је Косово и Метохија? Албанци, рецимо, када је реч о њиховом националном интересу заборављају све разлике и делују против нас као један.

– Када они помену питање Косова, то је врхунац цинизма и безобразлука. Вук Јеремић је утемељивач независности Косова, што Албанци истичу свуда и на сваком месту. Драган Ђилас такође јер је тада био заједно с њим на власти и подржавао оно наше глупирање пред Међународним судом правде у Хагу, које има несагледиве последице по све нас.

Председник Вучић рекао је да ће још на предстојећим парламентарним изборима изборна листа напредњака наступити под његовим именом. Радите ли на томе да га разуверите у одлуци да напусти чело странке након тога?

– О томе ћемо након избора.

 

Извор: Ало.рс