Русија Свет

ПУТИН НАРЕДИО: Северна флота ХИТНО УПЛОВИЛА У НОРВЕШКО МОРЕ! Русија на удару!

Ратни бродови Северне флоте распоредили су се на граници Баренцовог и Норвешког мора у морнаричким маневрима како би трагали за непријатељским подморницама, извештава агенција за штампу у петак.

– Противподморничке снаге Северне флоте покренуле су велику вежбу како би неутрализовале претњу од непријатељских подморница у средњој поморској зони. Две групе пловила, које чине мали бродови за противподморничко ратовање, Брест, Снежногорск, Јунга и Онега из Кола флоте и оружане базе Беломорска, поставили су се на границу Баренцовог и Норвешког мора – каже се у саопштењу.

Током морнаричких маневара, посаде ратних бродова трагаће за рационалним непријатељским подморницама у интеракцији са авионима Ил-38 и Ту-142 и подморницама Северне флоте.

Такође, пилоти и морнари ће вежбати потрагу и откривање подводног непријатеља, пратити га и одржавати контакт пре него што га избаце на површину, а такође ће извршити мере за сузбијање противничког напада и елиминацију непријатељске подморнице, каже се у саопштењу.

– У завршним фазама вежбе, посаде противподморничких ратних бродова и ваздухоплова извршиће торпедну ватру и гађања – наводи се у саопштењу.

Вежбе ће вршити у међународним водама Норвешког и Баренцовог мора трајаће неколико дана, саопштила је прес служба Северне флоте.

– Неке области у којима су борбене вежбе у току затворене су за цивилни поморски саобраћај – каже се у саопштењу.

 

Извор: Tass/ Ало.рс