Србија

РХМЗ поново упозорава, упаљен метеоаларм!

РХМЗ упозорава да се у петак у појединим деловима Србије очекују временске непогоде. У већем делу земље у петак је на снази наранџасти метеоаларм.

У петак (02.08.) средином дана у западним, југозападним и централним деловима, а увече и током ноћи и у осталим крајевима очекује се појава обилнијих плјускова са грмлјавином, који ће понегде бити праћени градом и олујним ветром, наводи се на сајту РХМЗ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због најављеног невремена у петак је на снази наранџасти метеоаларм за подручја: Београд, Срем, Банат, Бачка, западна и југозападна Србија, Поморавље и Шумадија.

Жути метеоаларм је на снази у источној и југоисточној Србији, као на Косову и Метохији.

Наранџасти метеоаларм означава опасне временске прилике. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе.

Жути метеоаларм значи потенцијално опасно време. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима и не предузимати непотребне ризике.

У суботу ће бити свежије време, местимично с кишом и локалним пљусковима с грмљавином, понегде обилнијим.

У недељу ће бити променљиво облачно време, у већем делу суво, једино на истоку и југоистоку с краткотрајном кишом или пљуском.

Од понедељка ће бити углавном суво и претежно сунчано време, уз постепени пораст температуре.

Извор: Б92