Регион

Риболовац својим очима гледао трагедију на Сави: „Ништа нисам могао да учиним!“ Цела породица у шоку!

Тела из реке извучена у јутарњим часовима.

Тела Цвике Симића (56) и Љубе Мићића (56) из Бијељине, који су у суботу нестали када је потонуо њихов чамац, пронађена су у понедељак у реци Сави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тела су из реке извучена у јутарњим часовима испод моста на Рачи, односно низводно код скеле у Јамени, након што их је вода избацила на површину.

У ПУ Бијељина сазнаје да је један рибар код моста на Рачи у води уочио леш, што је одмах и пријавио. Својим чамцем је пратио тело све до доласка припадника Граничне полиције БиХ који су га извукли из воде. Идентификацијом је утврђено да је реч о Љуби Мићићу. Нешто касније код скеле у Јамени, уочено је и друго тело и идентификацијом је такође потврђено да се ради о Цвики Симићу. У оба случаја криминалистичка полиција је извршила увиђај и тела су превезена на патологију како би се утврдио тачан узрок смрти.

Симић и Мићић нестали су у суботу 15.20 када је, под неразјашњеним околностима, дошло до превртања њиховог чамца који је потонуо у Саву.

Драматичну борбу за живот с обале је гледао риболовац Рајо Кнежевић, који је у неверици испричао да ништа није могао да учини како би их спасао.

Били су неких 300 метара удаљени од мене. У једном тренутку чамац је почео да се врти укруг. Окренуо се три-четири пута и потонуо. Не могу да схватим шта се догодило – испричао је Кнежевић.

Он каже да је деловало као да је пента превагнула и повукла једну страну чамца ка дну.

– Два пута сам их чуо како дозивају помоћ, а онда су нестали под водом. Ништа нисам могао учинити, јер немам чамац, нити знам да пливам. Убрзо су дошли неки момци с чамцем и зарањали су и тражили их, али ништа нису пронашли – каже Кнежевић.

За телима су два дана трагали рониоци клуба „Пантери“, Цивилна заштита, Гранична полиција БиХ са чамцима, те припадници бијељинске Жандармерије, а коришћен је и сонар.

Радили у Аустрији
Нестали Цвико Симић и Љубо Мићић радили су у Аустрији и обојица су дошла на одмор у родну Бијељину. Љубо је иначе близак рођак градоначелника Бијељине Миће Мићића.

– Обојица су из мог родног села Градац и с обојицом са био у фамилијарним, родбинским везама – рекао је Мићић, наводећи да је цела породица у шоку.

Извор: Ало