Русија

РУСИЈА СПРЕМА ОСВЕТУ: Коначно се зна, непријатељ је готов! Све је изашло на видело! ЕВО КО ХОЋЕ ДА СРУШИ ПУТИНА

Руско Министарство спољних послова упутиће званичан протест Вашингтону и Берлину због мешања дипломата те две земље у унутрашњу политику Русије, а поводом непријављеног скупа у Москви одржаног 3. августа, изјавила је вечерас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је то рекла у интервјуу подсетивши да је америчка амбасада на друштвеним мрежама објавила детаљну путању суботњег скупа, дајући план буквално сваког минута са позивом да се избегава поворка.

– Али, како разумемо, 90 одсто информација је управо позивало људе да се придруже овом догађају – рекла је Захарова.

Након тога, истакла је она, америчка амбасада је почела активно да коментарише резултате недозвољеног скупа.

– Као што знате ништа не може да се избрише са интернета. Званично ћемо поднети све доказе америчкој амбасади и не само амбасади. Мислим да ће се америчко руководство изненадити када види како се њихове дипломате мешају у унутрашње послове Русије. Тим пре што је америчко руководство више пута тражило од Русије да се суздржи од мешања у америчке унутрашње послове. Чини ми се да би овде требало да постоји паритет – рекла је Захарова.

Захарова је оценила и да се поред западних дипломата и поједини медији мешају у унутрашњу политику Русије, истичући да је немачки Дојче веле међу њима.

– Сматрам да је то феноменални пропуст западних медија и новинара када “Дојче веле“ на руском објављује позив “Московљани, изађите“, “Москво, изађи“. Управо тако – антиновинарски – они преносе шта се дешава у нашој земљи…На жалост мораћемо да обавестимо немачку страну јер се канал финансира из државног буџета, о томе шта нас брине и практичним корацима које ћемо предузети – рекла је она.

 

Извор: Тањуг