Србија

СИН СРПСКОГ ПОЛИТИЧАРА ПУШТЕН НА СЛОБОДУ: Осумњичен да је помогао сестри да се отараси тела, а онда се десио ШОКАНТАН ВЕЛЕОБРТ!

Момчило Дујовић (21), који је 6. јула ухапшен због сумње да је помогао сестри Јелени Шпаговић (25) у бруталном убиству Београђанке Мајде Гаровић (80), пуштен је из притвора.

Како се незванично сазнаје, Дујовић је пуштен из притвора јер против њега за сада нема много доказа, а на саслушању је и Шпаговићева порицала да он има икакве везе са суровим злочином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шпаговићева, девојачко Дујовић, и даље се води као главна осумњичена за убиство Мајде Гаровић.

Јелена и Момчило деца су српског политичара Саше Дујовића, иначе бившег посланика и бившег високог функционера „Српске деснице“. Дујовић је потврдио да је његов син, након готово месец дана, пуштен из притвора.

– Син ми је пуштен из притвора, али зашто су га пустили не знам, вероватно постоји разлог… можда зато што ништа није крив. Али не бих ништа да прејудицирам, ту су надлежни истражни органи који су меродавни за то. Не пушта се из затвора неко тек тако… Ја као родитељ наравно да осећам олакшање што је мој син на слободи, али шта ће и како даље бити, видећемо – рекао је Дујовић.

Истрага убиства Мајде Гаровић и даље је у току, а према до сада познатим информацијама, мотив за свирепи злочин највероватније је био новац. Наиме, Шпаговићева, која је иначе медицинска сестра, старици је дуговала око 2.500 евра.

Оно што за сада полиција сумња јесте да је Јелена Шпаговић 15. јуна усмртила старицу, а потом уз помоћ брата Момчила, њено тело превезла у викенд-насеље код Крчедина и запалила је у контејнеру.

Шпаговићева и Дујовић ухапшени су 6. јула, након чега су саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици и њима је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Како су испричале комшије породица Гаровић и Шпаговић у Земуну, које иначе дели само ограда, Јелена последњих годину дана, откако се растала од супруга, није живела у тој кући.

Комшије су испричале да им није познато у ком тренутку и из ког разлога је Јелена од Мајде позајмила новац.

Оно што је евидентно на друштвеним мрежама жртве и осумњичене јесте да су њих две остале у контакту и након Јелениног одласка из куће Шпаговића. У прилог томе говоре и јавне поруке на њиховим Фејсбук профилима. Мајда је редовно хвалила Јеленине фотографије на којима је сама или са децом, остављајући коментаре попут „лепо“, а Јелена јој је одговарала само емотиконима који означавају смех. Није познато да ли се у међувремену нешто у њиховом односу променило. Комшије су испричале да се Јелена развела од супруга, а да су је виђали само када са сином долази у посету.

Комшије су након проналаска запаљеног старичиног тела у контејнеру полицији и новинарима испричале да је Мајда кобног дана изгледала „чудно“ и да је отишла из куће у неуобичајено време.

– Изашла је те суботе око 13 сати у шетњу, што нам је било веома чудно. Она иначе изађе рано ујутру, ишла је у дуге шетње, али у то доба би се већ вратила кући. Да се уопште није вратила сазнали смо тек сутрадан, када је дошао њен муж из викендице у Карловчићу, где борави шест од седам дана недељно – испричала је комшиница.

Мајдин муж је, додаје комшиница, кућу на спрат у којој је живела само старица затекао отворену. Претражио је целу кућу, али његове жене није било.

– Мајда и њен муж живели су лагодно јер су имали немачке пензије. Међутим, како ми је рекао њен муж, из куће ништа није однето, склоњена уштеђевина налазила се где су је оставили. Ипак, кад сам с мојим мужем причала након њеног нестанка, а он је Мајду видео баш тог јутра, рекао ми је да је изгледала необично. Видео је на тераси и питао је: „Како си, шта радиш?“, а израз лица јој је био другачији, није знао да ми опише како тачно, али после тога је отишла у шетњу из које се никад није вратила. Не постоји разлог зашто је изашла у то доба – додаје наша саговорница.

Мајдино угљенисано тело пронашао је мештанин који је шетао викенд-насељем у Крчедину и видео преврнути контејнер и делове тела који су били у њему. Угљенисани горњи део тела био је ван контејнера. У близини контејнера нису нађени никакви предмети који би у том моменту помогли у идентификацији жене, за коју се тада веровало да има око 65 година. Две недеље касније, полиција је ухапсила Јелену Шпаговић због сумње да је починила кривично дело убиства и њеног брата Момчила Дујовића (21) због постојања основане сумње да је помогао у извршењу овог кривичног дела.

 

Извор: Блиц/ Ало.рс