loading...
Србија

СКАНДАЛ! ЕВО ШТА ЈЕ САД СА МИЛОВОМ МИРНОМ! Тражила да се побију Срби и спале наши попови, пљувала по нама и назвала нас говедима!

Фото: Фејсбук принтскрин

Црногорско Министарство спољних послова пре два месеца покренуло је дисциплински поступак против Никчевићеве.

Више државно тужилаштво у Подгорици утврдило је да нема елемената кривичне одговорности Мирне Никчевић, прве саветнице у амбасади Црне Горе у Анкари. Никчевићева је раније на свом профилу на Фејсбуку изнела ставове и коментаре у којима је вређала вернике који су се на Тројичиндан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

У одлуци тужилаштва наводи се да су током увиђаја прибављени сви подаци и обавештења ради оцене свих околности питања — да ли се у радњама Никчевићеве стичу елементи било ког кривичног дела које се гони по службеној дужности, пише лист Дан, а преноси РТЦГ.

Како се наводи — утврђено је да нема елемената кривичне одговорности и да она треба да одговара само прекршајно.

Црногорско Министарство спољних послова пре два месеца покренуло је дисциплински поступак против Никчевићеве због ставова и коментара о Тројичинданском сабору, који је одржан испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Након тога јој је скраћен мандат и суспендована је до правоснажног окончања дисциплинског поступка. Све је почело када се Никчевићева на Фејсбуку укључила у дискусију пријатељице, која је објавила фотографије са сабора и пријатељима пожељела мир и љубав.

Њени ставови у преписци имају карактеристике говора мржње, јер је између осталог навела и да би „запалила Храм и сва говеда тамо“ и да се ради о „кољачима примитивним“.

 

Извор: Ало.рс/ rs.sputniknews.com