Србија

СЛУЧАЈ БРАТОУБИСТВА ПОСТАО ЈОШ УЖАСНИЈИ: Објављена језива тврдња – Игњатова умрлица је кључ за откривање породичне тајне?!

Фото: Фејсбук принтскрин

Од уторка, када је Богдан Гајић (20) ухапшен због сумње да је у породичној кући убио свог старијег брата Игњата (24), трагедија угледне шабачке породице је незаобилазна тема у граду на Сави.

О незапамћеном убиству коментарише се на сваком кораку, а још више од јуче када је откривен снимак сигурносних камера из Улице ослобођења, на којем се види како особа у три сата ујутро гура колица прекривена белим чаршавом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чула сам да постоји снимак, али верујте не смем да га погледам. По причи људи који су га видели, схватила сам да мој желудац то не би поднео. Мучно ми је да више и слушам о томе јер познајем оца те деце, а мој син је пријатељ са Богданом који је сада у затвору због убиства – каже Б. Е.

Шапчанка Г.С. је ужаснута снимком и пореди га са невештом сценом из хорор филмова.

– Као, набио капуљачу на главу, а тело прекрио белим чаршавом. И још гура колица средином улице. Ужасно је и трагично и за породицу и овог младог човека који је себи уништио живот – каже она.

Наглашавајући како не воли да слуша и чита о трагичним догађајима, П.В. износи уверење да су они последица општег стања друштва.

– Ми смо друштво без компаса, избезумљени у свим сферама и сви од реда, од сиромашних до богатих. Не препознајемо јасан циљ куда иде наше друштво, нема јасне и перспективне визије, не види се визија напретка, већ се све више људи бежећи од позитивног, хуманог и стваралачког окреће негативном понашању – сматра П.В.

Угледни шабачки психијатријски стручњак, који је инсистирао на анонимности, на основу свега што су медији преносили, оцењује да је ова породична трагедија једна велика тајна о којој би могао роман да се напише.

– Одговори на велики број отворених питања могли би да открију породичне тајне које су чуване у четири зида како би се приказивала слика савршене породице. Поред осталих, то су питања како је најстарији син постао проблематичан, како га у медијима представљају, а зашто је средњи син за којег се пише да је добар, на крају постао убица. Да су у питању негација и прикривање нарушених породичних односа, може се сматрати и што на посмртном плакату није наведено да је најстарији син трагично изгубио живот, већ пише да је преминуо, па је још и име сина који је осумњичен за убиство стављено на списак ожалошћених – каже лекар.

Овај стручњак претпоставља, на основу изјаве осумњиченог да је брат којег је убио малтретирао целу породицу и посебно њега, како је у питању класичан случај када жртва насиља постаје насилник.

– Да ли је толики бес који је довео до убиства, само да би одбранио себе самог или је, можда, желео да постане породични херој и поред себе спасе и породицу. Дубоке су ово и осетљиве теме које истрага у овом тешком случају сигурно неће заобићи – додаје он.

 

Извор: Телеграф/ Ало.рс