Русија

СОЊА (14) ОТИШЛА ДА КУПИ ЧОКОЛАДУ И НИЈЕ СЕ ВРАТИЛА: Мислили су да ју је убио вук! Отац је позвао на мобилни и сазнао страшну истину!

Мештани су прво помислили да је девојчицу Соњу Чернигову (14) убио вук, али су на месту убиства пронашли медвеђе трагове.

Девојчица је у нападу медведа у средишту села Јодва у руској републици Коми задобила застрашујуће повреде врата, лица и главе. Њено су унакажено тело прво су пронашли локални тинејџери, који је нису препознали, као ни њен отац Сергеј Чернигов који је кренуо у потрагу за ћерком која је отишла у радњу по сок и чоколаду, али се није вратила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нисам желео да верујем да је то моја ћерка, пред мојим очима“, рекао је њен отац.

„Лице јој је било унакажено и било ју је немогуће препознати. Била је одевена као и све остале девојке, само јој је јакна била препознатљива. Све је било јасно кад сам назвао њен број мобилног телефона и он је зазвонио у џепу њене јакне“, додао је он.

Споменуто село је последњих недеља под опсадом медвједа и вукова. Мештани су јако уплашени, извештава локални лист. Сматра се да је девојку медвед напао тражећи храну по смећу када га је девојчица изненадила негде око 21:45, у тренутку док је још било дневне светлости.

Због овог догађаја је отворено криминалистичко истраживање, како би се утврдило јесу ли локални званичници предузели све што је било потребно како би одвратили дивле животиње из села, а које се налази на удаљености већој од 230 километара од регионалног главног града. Вукови и медведи годинама долазе у село, а зими једу и локалне псе.

Очекује се да ће након овог ловци добити одобрење за убијање локалних медведа. Убијена девојчица Соња је за две недеље требала да напуни 15 година.

 

Извор: Ало.рс