Србија

„СПАСИОЦИ, УПОМОЋ“ Драма на Сави: Младићи у чамцу затекли језив призор, очевици открили шта се тачно десило

Из реке Саве код Шапца данас око пет поподне извучено је тело мушкарца, чији идентитет полиција још није утврдила. Хитна помоћ је могла само да констатује смрт, а наложена је обдукција да би се утвдило како је човек преминуо.

Тело мушкарца које плута по средини реке Саве на плажи Стари град у Шапцу први су приметили младићи на чамцу и почели да дозивају помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чуо сам како они дозивају: „Спасиоци, упомоћ, спасиоци упомоћ, човек плута“. То сам одлично чуо, а већ сам био на кленачкој страни – прича један од очевидаца, па додаје: „Пришао сам на једно педесетак метара. Рекао сам момцима из чамца да га окрену на леђа. Међутим, они нису смели. У том тренутку дошли су и спасиоци и извадили су га на чамац, али он није давао знаке живота“.

Хитна помоћ стигла је у року од неколико минута. Међутим, несрећни човек је, како су рекли, био без пулса, дисања и срчане радње. Покушали су реанимацију, али беуспешно.

– Они су покушали да га оживе, али није вредело. Он је, по свему судећи, већ неко време био мртав – прича човек који је све ово видео.

Претпоставља се да је несрећни човек био неко време у води, те да га је донела струја.

– Он је плутао од моста, тако да је вероватно неко време био у води. Можда је допливао однекуд, то нико не зна – причају купачи.

Полиција за сада утопљеника води како Н. Н. лице. Из извора блиских истрази сазнаје се да је у последња два дана пријављено једно утапање мигранта који је ушао у Дрину да се окупа и није изронио, а обдукција овог тела даће више података о коме је реч и како је наступила смрт

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс