Србија

СРБИ НЕЋЕ ВИШЕ ДА ЧЕКАЈУ: Република Српска преломила! Све је готово, оставља Федерацију у блату!

Фото: јутјуб

Само у прва три месеца ове године Република Српска је претрпела штету од око 20 милиона марака.

РС ће следеће недеље поднети тужбу против Управе за индиректно опорезивање и Федерације БиХ. Тужба ће бити поднета због непримењивања нових коефицијената за расподелу прихода од индиректних пореза

Српска више не може да чека јер мора да заштити свој буџет, рекао је премијер РС Радован Вишковић

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће Српска следеће недеље поднети тужбу против Управе за индиректно опорезивање и Федерације БиХ због непримењивања нових коефицијената за расподелу прихода од индиректних пореза.

Он је подсетио да је тужба најављена још у априлу, а до сада није покренута због молбе премијера ФБиХ Фадила Новалића да се сачека да буду формиране федерална и кантоналне владе.

– Тужба је спремна и у понедељак ће бити и потписана, само наше институције морају да дају сагласности. Наше Правобранилаштво ради на томе – рекао је Вишковић.

Он је нагласио да Српска више не може да чека јер мора да заштити свој буџет и додао да Српска и њени грађани због тренутне ситуације трпе велику штету.

Само у прва три месеца ове године Република Српска је претрпела штету од око 20 милиона марака због нерасподеле средстава од ПДВ-а, а од тог новца требало би да се издвајају плате јавном сектору, пензије и социјална давања.

У Управи за индиректно опорезивање се надају да неће бити тужени. Кажу да само спроводе одлуке Управног одбора који од 2017. године није усвојио нову одлуку о коефицијентима за расподелу прихода од ПДВ-а. Већ другу годину чланови Управног одбора не могу да се усагласе око коефицијената.

Извор: Ало