Србија

СРБИ У НИКАД ВЕЋОЈ ОПАСНОСТИ: Мистериозна Б13 доноси СТРАШНУ ЈЕСЕН!

Велика опасност за српски народ!

Терористичко криминална група Б13, која годинама делује на северу Косова и Метохије, планира да нападне Србе који живе у северној Митровици и Зубином Потоку. Српске обавештајне службе упозорене су на појачане активности ове организације иза које стоји лично Хашим Тачи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Б13 планира да пре избора, који ће на КиМ бити одржани најкасније средином октобра, изведе серију напада у две српске средине, а на мети су им старачка домаћинства и угоститељски објекти. Ова група има лидера који делује из сенке, али и вођу који координира нападима и акцијама.

Примећено је њихово често окупљање у кући у Бошњачкој махали у северној Митровици. Оно што посебно забрињава јесте присуство њиховог вође Генца, који је на директној комуникацији с Тачијем и појединим активним припадницима такозване косовске војске. План им је да направе низ инцидената, да опљачкају старце у селима, да запале и демолирају неколико српских угоститељских објеката, каже за „Ало!“ извор из обавештајних структура који годинама прати ситуацију на Косову и Метохији. Ова организација, коју чине младићи албанске националности, до сада је извела на десетине напада на Србе и њихову имовину. Најчешће у нападима користе хладна оружја, али неретко пуцају на Србе и пале њихову имовину.

Чланови групе су претежно млађе особе, старости до 23 године. Њихов лидер је доста старији и активни је припадник косовске војске, па највероватније преко њега обијају оружје које користе за нападе. Раније је забележено је ова група нападала и полицајце, палили су њихове аутомобиле, каменовали куће… У групи има око 50 чланова – каже наш саговорник.

Група Б13 финансира се новцем који стиже од појединих привредника који су финансијери Тачијеве странке, али и од средстава од албанске дијаспоре. Поједини чланови ове групе су у иностранству, одакле шаљу пајтосима новац за деловање и нападе на Србе.

– Генц, један од вођа групе, често путује за Немачку и Швајцарску, а познато је да је албанска дијаспора у тим земљама веома јака. Тамо се бави разним пословима, а део новца шаље својој групи – каже наш извор.

Пре петнаест година Б13 је откупио недовршену кућу у насељу Бошњачка махала. Двоспратна кућа смештена је дубоко у овом кварту, а потпуно су уређене само две собе на спрату.

– У тим собама они се окупљају, договарају и праве планове за своје акције. У сваком тренутку у тој кући се налазе најмање по два припадника групе Б13, који је чувају и надгледају ко пролази улицом – каже наш саговорник.

Косовска полиција у више наврата је хапсила чланове ове терористичко-криминалне групе који су били осумњичени да су извршили више тешких кривичних дела, међу којима су и напади на Србе и њихову имовину. Као по наредби, сви ухапшени убрзо су пуштани на слободу, највероватније због политичке заштите коју уживају од Хашима Тачија.

Графити мржње

Улица у којој се налази кућа у којој се окупљају чланови ове групе исписана је графитима „Б13“, „ИСИС“, „Срби шкије“, „Косово Албанија“…

Мештани овог мултинационалног насеља су у страху од чланова групе Б13. Полиција веома ретко пролази улицом у којој се налази та кућа. Недавно је дошло и до свађе појединих чланова са комшијама. Било је песничења, али мештани нису звали полицију јер знају да полицајци не смеју да их ухапсе – каже извор из северне Митровице.

Извор: Ало