Србија

СРБИЈА БРУТАЛНО НОКАУТИРАЛА АЛБАНЦЕ! Још један корак и победа ће бити коначна! Приштина неће имати никакве шансе!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је списак Приштине које су признале независност Косова „потпуно разбијен“ и додао да је циљ Србије да тај број падне испод 97 земаља, што је мање од половине чланица УН.

Одлуком Републике Того да повуче признање тзв. Републике Косово Србија се нашла у сјајној позицији јер јој је потребан још само један „глас“ како би и дефинитивно уништили све планове Приштине и њене снове о независности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, после одлуке Того-а сада је резултат у Генералној Скупштини УН 96:97 за тзв. Републику Косово. Што значи да Србији треба још једна држава да се предомисли и да повуче признање лажне државе како би Приштина и званично доживела нокаут.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже да су од почетка бриселских разговора 23 земље признале Косово, а да се Србија због тога није бунила.

Како објашњава, „није нам било право али они су у то време дошли до већине у Уједињеним нацијама“.

Али, како примећује, на другој се страни константно врши притисак на Србију да не лобира за повлачење признања, али притисак трпе и земље које се за то одлуче.

Како је то изгледало у случају Тогоа, 15, земље која је повукла признање Косова, Дачић је објаснио на следећи начин:

– Ја сам био у Тогоу и разговарао са председником и био је министар. Ја сам се у међувремену спријатељио са свим тим људима и председник објашњава како он није за сепаратизам и онда је ту министар са којим смо заједно који каже мени: “Е ти си ме убедио да признам, сад ти реши ово“. Међутим, прошло је неколико месеци, они су још на Видовдан донели ноту, датирали ноту да повлаче признање, али су ме молили да не објављујемо до августа да не би они били у незгодној ситуацији, јер су се вршили притисци – рекао је Дачић.

Шта је магична цифра 97 и зашто је она толико важна за Србију?

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је списак Приштине које су признале независност Косова „потпуно разбијен“ и додао да је циљ Србије да тај број падне испод 97 земаља, што је мање од половине чланица УН.

– На њиховој листи су и земље које званично кажу да су замрзнуле одлуку о признању, попут Египта и Перуа. Тај списак Приштине од 117 земаља је потпуно разбијен, нама је циљ да тај број падне испод 97 што је мање од половине чланица УН јер нам је битно да код гласања у међународним организацијама имају перспективу да не могу да прођу – казао је Дачић.

Из овога се види да је важно да број држава које су признале тзв Републику Косово у Генералној скупштини УН падне испод 97, јер онда Приштина не би имала никакве шансе да уопште аплицира за чланство у Унеско, Интерпол и друге међународне институције.

 

Извор: Ало.рс