Србија

Србија добија ЈОШ ЈЕДАН АУТО-ПУТ, поред „Милоша Великог“ отвара се траса, Срби ће се ОДУШЕВИТИ ИМЕНОМ!

Председник Србије Александар Вучић, како „Ало.рс“ ексклузивно сазнаје, данас ће током церемоније отварања деонице аутопута Обреновац – Љиг објавити почетак изградње Шумадијског коридора, новог аутопута, који ће спојити Централну са Источном Србијом

Како сазнајемо, нови аутопут биће изграђен од Младеновца до Бора и спојиће целу Шумадију са Источном Србијом и од великог је значаја за све грађане Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нови коридор носиће име „Вожд Карађорђе“ по вођи Првог српског устанка Карађорђу Петровићу.

У 19.30, код петље Љиг, председник Србије обратиће се грађанима и том приликом означити почетак пуштања у саобраћај аутопута „Милош Велики“, наведено је у саопштењу.

Нови аутопут од Обреновца до Љига дужине је 62,7 километара а чине га деонице: Обреновац-Уб дужине 26,23 километара, Уб-Лајковац дужине 12,5 километара, где се због лошег квалитета приликом изградње део у укупној дужини од 2,5 км морао санирати, и Лајковац-Љиг дужине 23,98 километара.

Деоница Обреновац-Љиг је пројектована за брзине од 130км/h, ширине је 28,4 метра с брзом, средњом и зауставном траком и чине је 42 моста и надвожњака, где је најдужи мост дугачак преко 580 метара, а на њој је безбедности ради и око 200 километара одбојне ограде.

 

Извор: Ало.рс