Русија

СРПСКА ПЕВАЧИЦА ОМАЂИЈАЛА ШОЈГУА! Сео у први ред, она му се обратила на руском, а његова реакција СВЕ ГОВОРИ!

Поп певачица Јелена Томашевић била је овог викенда специјалан гост на свечаној церемонији затварања 5. Међународних војних игара, највећег и најбоље организованог војно-спортског такмичења у свету, на коме су учествовали и припадници Војске Србије.

Српска поп певачица је у Русију стигла на позив руског Министарства одбране, а својим фантастичним наступом на великој сцени Парка Патриот, недалеко од Москве, одушевила је министре, начелнике генералштабова и представнике војног врха земаља-учесница Игара, као и припаднике Оружаних снага из 39 земаља из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Томашевићева је наступила са ансамблом песама и игара Руске армије „Александров“, а такође је извела и своју песму „Оро“, са којом је 2008. године на „Евровизији“ у Београду заузела високо шесто место.

Из првог реда Јеленин наступ је пратио и министар одбране Русије Сергеј Шојгу, који је поздравио певачицу срдачним аплаузом.

Српска певачица се на руском језику захвалила Шојгуу на позиву да учествује на затварању Војних игара, као и за могућност да наступи са познатим ансамблом „Александров“, што је измамило осмех на лицу руског министра.

Наступ српске поп звезде коментарисан је и након свечане церемоније затварања Игара, а руски новинари јој предвиђају блиставу каријеру у Русији — „уколико то она пожели“.

„Не знам, то код мене не иде плански. Све ми се ствари дешавају изненада, као и ова сарадња са ансамблом ’Александров‘. Нити сам ово очекивала, нити сам могла да претпоставим да ће се ово десити, тако да је врло могуће да ћу у будућности чешће сарађивати са руским колегама, а моја жеља је, наравно, и са хором ’Александров‘. Било би заиста лепо да се то догоди, а мислим да се паралелно може и у Србији и овде направити каријера“, рекла је Томашевићева за Спутњик, истичући да је наступ на Међународним војним играма „нешто што сваки певач може само да пожели“.

Певала и у Кремљу

Јелени ово није први наступ на великим сценама Русије, али је, можда, најзначајнији до сада. Пре десет година певала је у Кремљу са Боаз и Сирушо песму  (Time to pray) снимљену након њиховог упознавања на „Евросонгу“. Прошле године је имала фантастичан наступ пред сто хиљада људи у Севастопољу, на манифестацији „Руска машта“. То је спектакуларни бајк-шоу, који традиционално организује највећи руски мотоциклистички клуб „Ноћни вукови“, на чијем је челу Александар Залдостанов — Хирург, пријатељ председника Русије Владимира Путина.

Томашевићеву везује за Русију и то што њен супруг, познати српски глумац Иван Босиљчић, већ неколико година успешно гради каријеру у овој земљи, а тренутно борави у Санкт Петербургу, где снима серију „Казанова у Русији“.

„Последњи пут сам била у Москви пре десет година и од тада се град доста променио. Уживала сам и много ми је драго што сам имала времена да прошетам градом. Доста се изградило. Москва и Санкт Петербург имају доста сличности, иако је Санкт Петербург више морски град, због много речица, канала и бродића. Оно што је у Русији оставило најјачи утисак на мене је свакако њихова архитектура и пространство. Све је пространо и велико — и улице и зграде и тргови и храмови и све је велелепно. Наравно, утисак оставља и њихова историја и књижевност, као и посвећеност религији и светињама, али и то колико имају поштовања према томе што су изградили и како умеју то лепо да чувају“, каже Јелена.

Томашевићеву крајем августа и почетком септембра очекују наступи у Србији и Македонији, а на питање — да ли су у плану и концерти у Москви, она каже — да јој је то жеља и да би волела да се то оствари.

 

Извор: rs.sputniknews.com