Русија Србија

СРПСКИ ТЕНКОВИ ГАЗЕ НАДОМАК МОСКВЕ! Командант Друге бригаде Копнене војске саопштио: ДЕСЕТИНЕ СЕКУНДИ СУ У ПИТАЊУ!

Фото: Јутјуб

Командант Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, који предводи наше тенкисте и судија је на овогодишњим Међународним војним играма, задовољан је постигнутим резултатом.

„За разлику од претходних такмичења овога пута су о пласману у полуфинале одлучивале десетине секунди. Уочили смо такође и грешке и пропусте које су правили припадници наших посада, а што ћемо настојати да отклонимо како би успех нашег тима био још већи“, рекао је бригадни генерал Кузмановић.

Потпуковник Раде Адамовић, руководилац екипе за Тенковски биатлон и главни судија такмичења, објашњава да су ове године екипе подељене у две групе према квалитету и да за разлику од претходних година полуфиналну групу сачињава осам, а не као раније 12 екипа.

„Карактеристично је да је на овогодишњем такмичењу оборен светски рекорд као и то да је већина екипа постигла до сада најбоље резултате од када се такмичи“, рекао је он.

Тенковски биатлон је једна од 32 војне дисциплине на овогодишњим, петим Међународниим војним играма, које се од 3. до 17. августа одржавају истовремено на 21 полигону у 10 земаља, у Русији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану.

Број учесника прелази 5.000, сврстаних у 223 екипе које долазе из 39 земаља из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Екипа Војске Србије наставља такмичење на Тенковском биатлону 10. августа у полуфиналу, где је у групи са Кином, Казахстаном и Азербејџаном, а у другој полуфиналној групи су Русија, Белорусија, Монголија и Венецуела.

Тенковски биатлон завршава се 17. августа проглашењем победника на свечаној церемонији затварања овогодишњих Међународних војних игара.

Представници Војске Србије учествују на Међународним војним играма 2019 у три дисциплине: Тенковски биатлон, Војни рели и Снајперска граница. Прве две одржавају се у Русији, а трећа у Белорусији.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2019.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031